Sporturi

Cum arată Terenul Central de la Arenele BNR la patru ani de la ultimul meci! Rugină şi mizerie într-un loc istoric: “Mai vin şmecherii şi joacă aici!” Video

21.07.2019 | 14:44

Terenul Central de la Arenele BNR este un loc istoric pentru tenisul românesc, însă cocheta arenă s-a degradat în ultimii ani. În 2015, după tragedia din clubul “Colectiv“, autorităţile au anunţat că nu se mai pot juca meciuri pe acest teren, lipsind autorizaţia ISU. FANATIK a vizitat “Centralul” în timpul turneului BRD Bucureşti Open 2019, posibil ultima ediţie a competiţiei WTA care se va desfăşura în Capitală.

Cum arată Terenul Central de la Arenele BNR la cinci ani de la ultimul meci. Tribune dezolante

Pe 19 iulie 2015, Terenul Central de la Arenele BNR găzduia finala turneului BRD Bucureşti Open. Anna Karolina Schmiedlova o învingea pe Sara Errani şi ridica deasupra capului trofeul, totul în uralele publicului. Niciunul dintre spectatorii care au privit acel meci nu s-a gândit că acela va fi ultimul meci care se va juca pe cocheta arena din Parcul cu Platani.

Arc peste timp, patru ani şi o zi mai târziu. Porţile de acces sunt blocate cu lanţuri pe Terenul Central. Prin bunăvoinţa unui îngrijitor al arenei, FANATIK a putut să viziteze locul unde Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Andrei Pavel, Victor Hănescu, Horia Tecău sau Simona Halep au scris istorie. Tribunele, unde cândva fanii veneau să-şi susţină favoriţii, sunt dărăpănate şi pline de mizerie. În plus, structurile metalice au ruginit, întregind un tablou apocaliptic. Pe marginea terenului încă există banerele cu sponsorii turneului ATP. Cu toate acestea, suprafaţa de joc se prezintă în condiţii foarte bune, iar motivul este unul simplu, dezvăluit de persoana care are grijă de teren. “Nu mai sunt meciuri de la turnee aici, dar mai vin şmecherii şi joacă”. VEZI IMAGINILE MAI SUS ÎN GALERIA FOTO.

Noul “Teren Central”, standarde sub vechea arenă

După ce Terenul Central a fost închis, cele mai importante meciuri de la turneul bucureştean s-au jucat pe o arenă improvizată. Noul “Teren Central” a înghiţit fostele terenuri 2 şi 3, unde, pe vremuri, se jucau meciurile din calificări, de la dublu sau cele mai puţin importante de pe tabloul principal. Tribunele sunt aflate pe o structură metalică, capacitatea noii arene fiind mult mai mică.

Noul “Teren Central” are un mare impediment, existând locuri unde vizibilitatea este redusă considerabil, spectatorii neputând să vadă mai nimic din acţiunea de pe teren. În plus, arena beneficiază de două tribune, paralele, în timp ce Terenul Central, construit în 1972, avea patru tribune.

Noul "Teren Central" de la Arenele BNR
Noul “Teren Central” de la Arenele BNR

Fanii tenisului din România, nemulţumiţi că nu se mai joacă pe Terenul Central

BRD Bucureşti Open 2019

a atras, la fel ca şi în anii trecuţi, mulţi spectatori, semn că tenisul se consumă în România, chiar şi atunci când nu este implicată într-un meci Simona Halep. Cu toate acestea, bucureştenii sunt nemulţumiţi că nu a fost rezolvată situaţia Terenului Central. “E păcat că s-a întâmplat aşa. Era casa tenisului românesc”, “Ai o comoară în mijlocul Bucureştiului şi nu ştii să profiţi de acest lucru, e bătaie de joc” sau “Mi-e dor să văd un meci pe vechiul teren, am atâtea amintiri cu acel loc”, au fost câteva dintre reacţiile fanilor care au venit la BRD Bucureşti Open 2019.