Fotbal intern

Cum a fost demis un antrenor de la Dinamo. După 11 ani s-a aflat motivul din spatele despărţirii

Esteban Vigo a fost o apariţie de scurtă durată în fotbalul românesc, antrenorul spaniol fiind numit la Dinamo în iarna lui 2016. Ibericul fusese adus să-l înlocuiască pe Ioan Andone, acesta...
07.06.2017 | 09:24
Cum a fost demis un antrenor de la Dinamo Dupa 11 ani sa aflat motivul din spatele despartirii

Esteban Vigo a fost o apariţie de scurtă durată în fotbalul românesc, antrenorul spaniol fiind numit la Dinamo în iarna lui 2016. Ibericul fusese adus să-l înlocuiască pe Ioan Andone, acesta fiind demis după ce dinamoviştii au ratat calificarea din grupele Cupei UEFA. După doar două luni a fost dat afară de conducerea clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, când echipa nu jucase încă nici un meci în campionat.

Ianis Zicu, unul dintre componenţii echipei în sezonul 2005-06, a rememorat momentul demiterii antrenorului iberic. Am păţit-o şi noi la Dinamo să rămânem fără antrenor după un timp foarte scurt. Am plecat cu Esteban Vigo, în cantonament, în Antalya şi l-au dat afară după ce au auzit că am făcut acolo un joc cu porţile întoarse, exerciţiu pe care îl practică şi alte echipe, despre care am mai auzit. În ţară s-a aflat despre asta, era un fel de hochei, cu porţile întoarse, dar era un exerciţiu mai mult pentru pregătirea fizică, ca să te ajute să poţi să alergi, să faci tranziţia”, a declarat fostul dinamovist la o televiziune de sport.

Dinamo se afla pe primul loc la startul returului sezonului 2005-06, cu un punct în faţa Stelei, iar la echipă a fost adus Ion Marin în locul antrenorului spaniol. La finalul stagiunii, dinamoviştii au terminat pe locul 3, după ce la echipă a fost adus şi Florin Marin. Esteban Vigo s-a întors în Spania unde le-a antrenat pe Lleida, Xerez, Hercules şi Almeria, din 2013 fiind liber de contract.