Fotbal intern

Cum i-a transferat FCSB pe Dennis Man şi Olimpiu Moruţan. “Aveam un interes!”

07.08.2018 | 12:29
Cum ia transferat FCSB pe Dennis Man si Olimpiu Morutan Aveam un interes

Gigi Becali a dezvăluit cum a ajuns să-i transfere la FCSB pe Dennis Man şi Olimpiu Moruţan, doi dintre cei mai valoroşi tineri jucători de la vicecampioana României şi din Liga 1 Betano. Latifundiarul din Pipera susţine că nu s-a consultat cu nimeni în momentul în care a decis să îi aducă la FCSB pe Dennis Man şi Olimpiu Moruţan.

Deşi Valeriu Argăseală, preşedintele de la FCSB, nu a fost de acord ca Gigi Becali să le plătească celor de la FC Botoşani 700.000 de euro pentru transferul lui Olimpiu Moruţan, patronul vicecampioanei României a mărit oferta şi a scos din buzunar un milion de euro.

Cum i-a transferat FCSB pe Dennis Man şi Olimpiu Moruţan

Gigi Becali a fost cel care a ales ca Florin Tănase şi Florinel Coman să ajungă la FCSB, fără să ţină cont de ceea ce au spus cei din jurul său.  “Eu nu pot să mă impun în toate pentru că nu mă pricep la toate. Nu mai întreb dacă eu vreau un atacant, nu mă interesează ce zice ăla şi ăla. Pe Dennis Man eu l-am luat. Aveam un interes şi m-am uitat la un meci jucat de UTA Arad, l-am văzut pe Man în mocirla aia, a dat şi gol. Am dat un telefon şi am zis că îl vreau neapărat. Nu m-a interesat nimic. Pe Tănase, Coman, Moruţan la fel. Când am vrut să plătesc 700.000 de euro pe Moruţan îmi zicea Vali (n.r. Valeriu Argăseală) ca să nu dau atat, dar eu am vrut să dau 700.000 de euro şi până la urmă l-am luat cu un milion. Sunt anumiţi jucători pentru care nu ţin cont. La mijlocaşi şi fundaşi nu mă pricep şi îl ascult pe Meme. 

E adevărat că a greşit şi el. Mie îmi place mult de Nistor, îi dădeam 8.000 de euro şi câştigam cu el două campionate”, a zis Gigi Becali la Pro X.

Dennis Man şi Gigi Becali în momentul în care mijlocaşul ofensiv a semnat cu FCSB
Dennis Man şi Gigi Becali în momentul în care mijlocaşul ofensiv a semnat cu FCSB

Cine este Dennis Man

Dennis Man este cotat de site-urile de specialitate la 2,2 milioane de euro. În vârstă de 19 ani, atacantul a ajuns la vicecampioana României pe 5 septembrie 2016, iar contractul său cu FCSB se termină pe 30 iunie 2022. Pentru echipa pregătită de Nicolae Dică a jucat în 60 de meciuri, a înscris 15 goluri şi a oferit 10 pase decisive. A evoluat pentru UTA Arad în 30 de partide, a dat 12 goluri şi a bifat 4 asisturi. Dennis Man a debutat la echipa naţională a României pe 27 martie 2018 şi are prezenţe la Under 21 şi Under 19.

Cine este Olimpiu Moruţan

Cotat de site-urile de specialitate la 900.000 de euro, Olimpiu Moruţan a ajuns la FCSB în iulie 2018, după ce Gigi Becali le-a plătit celor de la FC Botoşani 1.000.000 de euro. Mijlocaşul ofensiv a semnat un contract valabil până în vara anului 2023. În vârstă de 19 ani, Olimpiu Moruţan a evoluat în 5 meciuri pentru FCSB, a înscris 2 goluri şi a oferit 2 pase decisive. Pentru FC Botoşani, internaţionalul român U19 are 57 de meciuri, 2 goluri şi 4 asisturi.

Olimpiu Moruţan este un produs al formaţiei Universitatea Cluj, dar nu a apucat să evolueze foarte mult la gruparea “Şepcilor Roşii”.