Fotbal intern

Cum îl face Gigi Becali pe Olimpiu Moruţan de 150.000.000 de euro. Pariul patronului FCSB

01.10.2018 | 10:57
Cum il face Gigi Becali pe Olimpiu Morutan de 150000000 de euro Pariul patronului FCSB

Jucătorul transferat cu 1.000.000 de euro de la FC Botoșani l-a surprins pe patronul FCSB: are nutriționist, a cerut antrenor personal după ședințele de pregătire și s-a mutat cu o mătușă pentru a sta departe de tentații. Strategia a dat roade, iar după ce a achiziţionat 10% din procentul de 20 pe care FC Botoşani îl avea asupra lui “Oli”, Becali s-a convins că el este viitorul “decar” al echipei când a făcut cele mai importante faze din meciul cu Hermannstadt.

Cu o viaţă liniştită, fără escapade în timpul liber, Moruţan l-a dat pe spate pe Becali. Vrea să-i facă o clauză de reziliere record, după ce a aflat şi de locaţia în care acesta s-a mutat. FANATIK a găsit oaza de liniște a mijlocașului căruia Becali vrea să-i facă o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro!

Mega-ambiție, vise mari, voință de fier

Gigi Becali s-a săturat să dea milioane de euro pe jucătorii tineri și aceștia să „o ia razna” după ce semnează cu FCSB. Foarte mulți dintre ei, după ce s-au văzut cu sacii transferului la „roș-albaștri” în căruță, au crezut că s-a terminat fotbalul. Bani gârlă, mașini scumpe, cluburi de fițe, femei, țigări, alcool, distracții noapte de noapte. Viața Bucureștiului i-a pierdut pe mulți. Iar exemplele sunt nenumărate, și nu au legătură doar cu cei de la FCSB, pentru că au fost destui tineri extrem de talentați cărora încă nu le dăduse mustața și care au cam terminat-o cu fotbalul după ce au ajuns în Capitală.

Olimpiu Moruțan nu vrea să se regăsească în tabloul de mai sus. A semnat cu FCSB în decembrie 2017, la 18 ani și jumătate, și a fost lăsat de bucureșteni să mai joace 6 luni la Botoșani. A venit abia în vară la FCSB, dar în tot acest timp Becali a primit non-stop informații despre jucător. Deși prestațiile din teren în tricoul moldovenilor nu erau strălucite, celelalte detalii despre viața privată a jucătorului îi dădeau speranțe patronului că nu a aruncat 1.000.000 de euro pe fereastră. Olimpiu abia aștepta să vină în București ca să se apuce de treabă. Pentru că are o ambiție ieșită din comun, pentru că visează să ajungă fotbalist mare, pentru că știe ce vrea de la viață. Cel puțin așa rezultă din toate informațiile pe care FANATIK le-a adunat despre el.

„Ascuns” de tentații la câteva minute de baza de la Berceni

La 19 ani împliniți pe 25 aprilie, Moruțan se comportă ca un profesionist cu ștate vechi. E convins că transferul la FCSB este trenul vieții, a urcat în el și vrea să ajungă departe. Nu neglijează niciun aspect al vieții sale. În primul rând, ca nici măcar să nu existe tentația Bucureștiului, Olimpiu, ajutat și de Gigi Becali, a închiriat o casă în Popești Leordeni, la câteva minute de mers cu mașina de cantonamentul de la Berceni. De la antrenament vine direct acasă, se odihnește, se relaxează. FANATIK a fost la fața locului, pentru a afla unde se „ascunde” Moruțan de tumultul Capitalei. Este o casă tip vagon, cu multă verdeață în jur, un loc în care se aude numai… liniștea. Locuiește împreună cu o mătușă, părinții săi fiind plecați de mai mulți ani în Germania. Și când mai merge în oraș cu amicii, Olimpiu se întoarce cel târziu până la ora 22.

Nutriționist personal plătit cu 200 de euro pe lună!

Cum are grijă Moruțan de partea fizică? Sunt amănuntele care l-au surprins extrem de plăcut pe Gigi Becali. Mijlocașul și-a angajat un nutriționist personal, pe care-l plătește cu 200 de euro pe lună și care are grijă non-stop de el. Știu și cei din staff-ul Stelei, pentru că nutriționistul lui Olimpiu a fost avizat de aceștia. Moruțan nu trebuie să depășească 70 de kilograme și trebuie să aibă grijă să-și crească masa musculară. Oricum, nu e de glumit deloc, pentru că la FCSB ești „ars” pentru orice sută de grame în plus! Iar jucătorii sunt cântăriți după fiecare antrenament! Becali e informat despre tot ceea ce face jucătorul. L-a sunat pentru a-l felicita și a-l încuraja, iar Olimpiu a avut o doleanță la patronul său. A cerut să fie lăsat să se mai antreneze încă o oră după ședința normală, să lucreze mai mult la exercițiile de finalizare și, dacă se poate, să i se pună la dispoziție un antrenor din partea clubului. Lui Becali aproape că nu i-a venit să creadă: „Normal că se poate! Tot ce vrei! Tu ești pariul meu câștigător! Bravo!”

Aici locuieşte Olimpiu Moruţan, după ce a semnat cu FCSB

„Mă mut și eu la București să fiu aproape de Oli”

Unul dintre oamenii care a contribuit şi contribuie în continuare la ascensiunea lui Olimpiu Moruţan este impresarul său, Florin Vulturar. Agentul din Cluj îl cunoaşte pe jucătorul de 19 ani de mic copil şi este omul care i-a fost ca un tată. Florin Vulturar a vorbit cu FANATIK despre jucătorul pe care îl reprezintă şi este convins că acesta o să se impună la FCSB. „Oli este ca şi copilul meu, iar eu cred necondiționat în calităţile lui. Mă bucur foarte mult că Gigi Becali a avut încredere în el şi a decis să îl transfere. Oli este convins că are mult de muncă, iar din acest motiv a decis să nu se ducă la probele pentru Bacalaureat din această vară deoarece dorea să se pregătească foarte bine în cantonament. În cel mai scurt timp o să mă mut şi eu la Bucureşti, deoarece vreau să fiu cît mai aproape de Oli. Nu e vorba că doresc să îl supraveghez, dar vreau să fiu aproape de el. Nu le are cu ieşitul prin cluburi, deoarece el a venit la Steaua să joace fotbal, nu să joace în cluburi. Olimpiu dorește să-şi câştige un loc de titular la Steaua prin multă muncă”, a spus Vulturar.

Gigi Becali: „Niciun alt jucător tânăr nu mi-a cerut așa ceva”

FANATIK a discutat cu Gigi Becali despre deciziile pe care Moruţan le-a luat după ce s-a transferat la FCSB. „Dacă nu aveam încredere în Moruţan, voi credeţi că el ajungea la Steaua? Nu mi-am luat atâtea ţepe în ultimii ani? Îmi mai trebuia una în plus? M-am interesat de cum se pregăteşte Moruţan încă din primele lui zile la Steaua. Meme mi-a spus că, deşi nu a avut încredere la început în acest transfer, după meciurile amicale şi după modul în care el s-a pregătit în cantonamente, Moruţan i-a demonstrat că este un jucător foarte bun. Însă eu am rămas surprins când mi-a spus că vrea să lucreze suplimentar după antrenamentele de la Berceni. Niciun alt tânăr jucător nu mi-a cerut până acum aşa ceva. Am auzit că nu le are deloc cu ieşitul prin cluburi, că preferă să se odihnească acasă. Disciplina contează foarte mult pentru mine. Mă bucur că el nu se aseamănă deloc cu Alibec sau Golofca! Pe al doilea îl luasem tot de la Botoşani și știți ce s-a întâmplat”, a spus Gigi Becali.

Dialog Gigi – Moruțan
Gigi Becali: Cum ești? Cum e la Steaua?
Olimpiu Moruțan: Nea Gigi, eu mă distrez aici. Am şi eu cu cine să joc. Mie îmi place să driblez și să dau pase de gol!
Gigi Becali: Tu trebuie să dai goluri!

Pe ce a „spart” Becali banii în ultimii ani:
Denis Alibec 2,04 milioane de euro
Florin Tănase 2 milioane de euro (500.000 pentru procente)
Romario Benzar 1,7 milioane de euro (500.000 pentru procente)
Dragoș Nedelcu 2,1 milioane de euro (500.000 pentru procente)
Florinel Coman 3 milioane de euro (1.000.000 pentru procente)

  • Acestea sunt sumele totale după ce Becali i-a plătit lui Hagi pentru a „răscumpăra” procentele de 20 la sută în cazul vânzării ulterioare a fotbaliștilor aduși de la Viitorul.

„Meme mi-a spus că, deşi nu a avut încredere la început în acest transfer, după meciurile amicale şi după modul în care el s-a pregătit în cantonamente, Moruţan i-a demonstrat că e un jucător foarte bun” , Gigi Becali

„Nu a mai avut Steaua un număr 10 de mulți ani. E fotbalist. Moruțan are salariu 8.000 de euro pe lună, îi fac 14.000. Îi măresc și clauza, îi fac 150 de milioane de euro. Man pleacă peste doi ani, iar Moruțan peste trei ani. Dacă i se urcă la cap, la revedere!”, Gigi Becali

„Domnul Becali a avut mare încredere în el de la început, alții încep să-l regrete acum. Chiar zilele trecute am fost întrebat de oficialii unei echipe care l-a dorit înainte de a semna cu FCSB care este acum prețul jucătorului. I-am transmis și domnului Becali, care sigur are strategia lui, iar celor care au întrebat le-am spus că nu e cazul să vorbim acum despre așa ceva”, Florin Vulturar

„Olimpiu va ajunge un jucător de talie mondială, pentru că are toate calitățile necesare. E incredibil cum driblează în regim de viteză și pe spații mici! Sunt sigur că într-un an va fi titular la echipa națională și în doi ani va semna cu o echipă mare de afară” , Florin Vulturar

900.000 de euro este cota pe transfermarkt a lui Moruţan
49 este minutul în care Olimpiu a marcat primul său gol din carieră în cupele europene, în meciul FCSB – Rudar Velenje 4-0, din turul 2 preliminar al Europa League. O bijuterie de gol, „a la Hagi”!
10 meciuri a jucat Moruțan pentru naţionala Under 19 a României