News

Cum îţi scazi colesterolul folosind CĂPŞUNI

Căpşunii te ajută să scazi nivelul colesterolului şi să reduci considerabil riscul apariţiei bolilor de inimă, indiferent dacă sunt proaspeţi sau îngheţaţi. Vezi cum acţionează....
02.06.2015 | 14:49
Cum iti scazi colesterolul folosind CAPSUNI
ADVERTISEMENT

Căpşunii te ajută să scazi nivelul colesterolului şi să reduci considerabil riscul apariţiei bolilor de inimă, indiferent dacă sunt proaspeţi sau îngheţaţi. Vezi cum acţionează.

Căpşunii te ajută să scazi colesterolul, dacă îi încluzi în alimentaţia zilnică, potrivit unor studii recente. Aceste fructe conţin o cantitate importantă de flavonoide, substanţe care îmbunătăţesc funcţiile celulelor care căptuşesc vasele de sânge. Cercetătorii au constatat că 500 de grame de căpşuni, consumaţi zilnic, timp de o lună, scad nivelul de colesterol şi trigliceride şi previn apariţia chegurilor de sânge. Şi nu trebuie să aştepţi vara, pentru a ţine această cură, deoarece aceleaşi rezultate le obţii şi dacă mnânci aceste fructe congelate. Un consum zilnic de căpşuni, sub orice formă, scade colesterolul cu până la 10%.

ADVERTISEMENT

Aceleaşi studii au arătat că, indiferent sub ce formă consumi căpşunii, au acelaşi efect. Include-i în deserturi, sucuri, salate sau consumă-i simpli, ca o gustare între mese.

Alte beneficii ale căpşunilor

Căpşunii nu te ajută doar să îţi scazi colesterolul, ci te protejează împotriva cancerului, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, şi îţi întăreşte sistemul imunitar. În plus, previne apariţia cataractei şi îţi menţine ochii sănătoşi. Conţinutul de vitamina C protejează pielea şi încetineşte apariţia ridurilor. Ai toate motivele să faci din căpşuni fructele tale preferate din această vară.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.unica.ro