Fotbal intern

Cum l-a pierdut Dinamo pe Zoua de la Astra! Ce “schemă” au folosit impresarul fotbalistului și managerul sportiv pentru transfer!

09.10.2018 | 13:27
Cum la pierdut Dinamo pe Zoua de la Astra Ce schema au folosit impresarul fotbalistului si managerul sportiv pentru transfer

Jacques Zoua a semnat cu Astra Giurgiu după un “artificiu” al lui Mihai Joița, omul care se ocupă de achiziții la formația patronată de Ioan Niculae.

FANATIK.RO vă prezintă culisele unui transfer important reușit de giurgiuveni, dar care are în spate câteva semne de întrebare.

Cum l-a pierdut Dinamo pe Zoua: oferta “umflată” pentru Astra

Înainte ca Danijel Subotic să semneze cu Dinamo București, formația din Ștefan cel Mare a primit CV-ul lui Jacques Zoua. Atacantul camerunez în vârstă de 27 de ani a primit o ofertă de la “câini” la nivelul salariilor din “haită”: 8.000 de euro pe lună, fără vreo primă de instalare.

Danijel Subotic Dinamo Astra
Danijel Subotic la pamant in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Astra Giurgiu,

Agentul jucătorului, care oferise serviciile lui Zoua și către Astra, ar fi discutat cu managerul sportiv Mihai Joița și ar fi stabilit că africanul va semna cu fosta campioană a României pentru un salariu lunar de 10.000 de euro și o primă de 50.000 de euro!

“Concurența” cu Dinamo i-a forțat mâna lui Ioan Niculae!

La patronul Ioan Niculae a ajuns direct oferta pe care Zoua ar accepta-o, plus informația eronată, lansată de agent, conform căreia Dinamo ar da un bonus dublu, de 100.000 de euro, la semnătură. Aflând de intențiile impresarului camerunezului, Niculae a decis să facă transferul, pentru a nu-l pierde în fața dinamoviștilor.

Convocat de 23 de ori în naționala țării sale și fost jucător, printre altele, la FC Basel, Hamburg și Kaiserslautern, Zoua a marcat și în ultimul meci, 1-2 cu CFR Cluj.

Jacques Zoua Camerun
Jacques Zoua a câștigat Cupa Africii pe Națiuni cu naționala Camerunului

“A luat primă, doar nu era să îi dăm un ceas de 10 lei”

Contactat telefonic de FANATIK.RO, managerul sportiv Mihai Joița a recunoscut că Astra i-a plătit o primă de instalare lui Jaques Zoua, datorită valorii acestuia: “Zoua a venit la Astra pentru că e prietenul meu și ne știm de ani buni. El a fost coleg la națională multă vreme cu un jucător de-al meu și așa am ajuns amici. E normal că i s-a dat o primă ca să semneze, doar nu era să primească un ceas de 10 lei sau un sandviș!

Știu că l-a vrut și Dinamo, dar nu știu ce îi ofereau ei. Sigur nu ar fi venit în România dacă nu îl convingeam eu. Să nu uităm că vorbim despre un campion al Africii, un fotbalist care a jucat trei ani la FC Basel, nu a făcut doar dușuri pe acolo, și care a mai evoluat pentru Hamburg, pentru Ajaccio. Va demonstra cât de valoros este în perioada următoare și sunt convins că merită toți banii“, a spus Joița.

Jacques Zoua Dani Coman Mihai Joița
Jacques Zoua, alături de Dani Coman și Mihai Joița, după ce a semnat cu Astra Giurgiu

Mihai Joița decide tot în materie de transferuri! Le-a luat “fața” lui Petre Buduru și Dani Coman

Surse din anturajul echipei giurgiuvene susțin că managerul sportiv este cel care decide totul în materie de transferuri la Astra, luându-le fața lui Dani Coman și Petre Buduru, pe ultimul încercând chiar să îl îndepărteze din funcția sa. Deasemenea, se vorbește că în momentul în care a semnat cu fosta campioană pentru funcția de oficial al clubului, Joița avea de recuperat de la Ioan Niculae o datorie de aproximativ 25.000 de euro.

Eu decid ce se întâmplă în zona de transferuri, este firesc așa, doar pentru asta am fost adus de domnul Niculae. Mă consult și cu Dani, pentru că el a fost fotbalist, nu cofetar. Chiar și cu nea Petre, că și dumnealui știe fotbal, nu e croitor“, a mai declarat Joița, un manager sportiv care a adus numeroși fotbaliști străini în Liga 1, mare parte dintre aceștia confirmând la echipele unde au evoluat.

Mihai Joița Ioan Niculae Petre Buduru
Mihai Joița, împreună cu patronul Ioan Niculae și cu omul de încredere al acestuia, Petre Buduru
Tags: