Simona Halep

Cum poate Simona Halep să ajungă pe locul 1 în WTA Race după turneul de la Toronto

08.08.2019 | 00:16
Cum poate Simona Halep sa ajunga pe locul 1 in WTA Race dupa turneul de la Toronto

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la WTA Toronto, turneu de categorie Premier 5, după o partidă în care a avut foarte mult de muncă pentru a trece de Jennifer Brady. A fost 4-6, 7-5, 7-6 (5) pentru româncă, pe care o așteaptă o confruntare cu învingătoarea dintre Donna Vekic și Svetlana Kuznețova, pentru calificarea în sferturi.

Succesul cu Brady o păstrază pe Simona Halep și în cursă pentru prima poziție în clasamentul WTA Race la capătul Rogers Cup. Ashleigh Barty ocupa fotoliul de lider înaintea competiției din Canada, dar australianca a fost eliminată în turul 2, de Sofia Kenin, și ar putea fi detronată. Halep și Pliskova sunt în grafic.

Toate scenariile pentru Simona Halep în clasamentul WTA Race, în funcție de rezultatul de la Toronto

4886 de puncte va acumula Ashleigh Barty la actualizarea care se va face pe 12 august, după turneul de la Toronto. Ajutată de cele 105 puncte primite pentru victoria la Brady, Simona Halep acumulează 4532 de puncte. Diferența de 354 de puncte dintre cele două poate fi remontată. Ar fi nevoie ca românca să ajungă până în finală la Rogers Cup.

Dacă va juca ultimul act în Canada, Simona va acumula un total de 5012 puncte în clasamentul Race, suficient pentru a trece peste Barty. Ar mai fi o condiție, totuși, Karolina Pliskova să nu câștige turneul. Halep și Pliskova sunt pe părți diferite de tablou, deci nu se pot înfrunta decât în ultimul act. Un eventual succes pentru Pliskova în finala de la Toronto ar asigura primul loc în WTA Race pentru jucătoarea din Cehia, care ar acumula 5066 de puncte.

Pliskova ar putea să o trimită pe Simona Halep pe locul 3 în ierarhia Race. Pentru ca acest lucru să se întâmple, jucătoarea din Cehia trebuie să ajungă minimum în finală, iar Halep să nu joace sferturi la Toronto. Românca nu poate să coboare mai jos de locul 3 în clasamentul Race. Iată scenariile:

  • Simona Halep câștigă turneul – urcă pe locul 1 în WTA Race
  • Simona Halep joacă finala – urcă pe locul 1 în WTA Race dacă Pliskova nu câștigă turneul.
  • Simona Halep pierde în semifinale – cade pe 3 dacă Pliskova câștigă turneul. Rămâne pe 2 în caz contrar.
  • Simona Halep pierde în sferturi – cade pe 3 dacă Pliskova joacă minimum finală. Rămâne pe 2 în caz contrar.
  • Simona Halep pierde în turul 3 – cade pe 3 dacă Pliskova joacă minimum finală. Rămâne pe 2 în caz contrar.

Nicio șansă pentru Simona Halep să urce pe podium în ierarhia WTA

Clasamentul WTA Race este cel în care se contabilizează exclusiv rezultatele din anul în curs și cel de care se ține cont pentru a stabili cele opt jucătoare care obțin calificarea la Turneul Campioanelor, competiție care în acest an se va desfășura la Shenzhen. Anul trecut, la ultima ediție din Singapore, Simona Halep a lipsit din cauza unei accidentări.

În clasamentul WTA, Simona Halep nu poate urca pe podium. Asta pentru că are de apărat titlul de anul trecut, adică 900 de puncte. Bertens o depășește pe româncă dacă merge cu un tur mai departe decât ea, iar Svitolina poate să o trimită pe Halep chiar pe locul 6, dacă va câștiga turneul, iar Simona nu ajunge măcar în semifinale.