Sport

Cum poţi VEDEA Liga I din iulie. PAŞII ce trebuie făcuţi!

Achiziţionarea drepturilor TV ale Ligii I de către britanicii de la Intel Sky Broadcasting, pentru următoarele cinci sezoane, a reprezentat o surpriză pentru mulţi microbişti ai fotbalului...
27.06.2014 | 15:58
Cum poti VEDEA Liga I din iulie PASII ce trebuie facuti

Achiziţionarea drepturilor TV ale Ligii I de către britanicii de la Intel Sky Broadcasting, pentru următoarele cinci sezoane, a reprezentat o surpriză pentru mulţi microbişti ai fotbalului românesc. În ultimii şase ani meciurile din campionatul intern au fost oferite de DigiSport, precum şi de parteneri ai canalului de sport amintit. Peste mai puţin de o lună porneşte o nouă ediţie a Ligii 1, iar microbistul român vrea să se asigure că-şi va vedea competiţia favorită la televizor. Refuzul RCS&RDS de a ajunge la o înţelegere cu cei de la Intel Sky Broadcast, firma ce a cumpărat Look TV, dar şi parteneriatul semnat între compania britanică şi UPC, un alt colos dintre companiile de cablu, aduce modificări în „grila de programe” a pasionatului român de fotbal.

FANATIK a discutat cu părţile implicate şi le explică microbiştilor cum pot avea în continuare meciurile din Liga I pe propriile ecrane.

„Uşor-uşor vom acoperi totul”

Ceea ce pare a fi un impediment este politica celor de la UPC, care nu deţin un segment de televiziune prin satelit şi funcţionează doar prin cablu, analog sau digital. Astfel, cei care nu se află în raza de acoperire a firmei olandeze nu vor putea să se aboneze la compania de cablu ce va transmite şi Look TV. FANATIK a mers într-una din agenţiile UPC şi a aflat strategia companiei. „Este adevărat că nu avem Bucureştiul sub acoperire totală, dar în ultimul an şi jumătate s-a investit enorm în dezvoltare şi în acest moment ne-am extins pe aproape toate arterele principale ale Capitalei. În plus, în perioada ce va urma ne vom răspîndi şi pe străzile secundare”, spune Adriana Iancu, una dintre angajatele sucursalei de la Piaţa Muncii. Un exemplu: cartierul Militari. „Acolo ştim că RDS are o acoperire bună, însă noi am acoperit deja bulevardul Iuliu Maniu, iar uşor-uşor vom putea deservi întreaga zonă”. Mai mult, există şi alte exemple pozitive: „În Popeşti Leordeni nu cred că există mai mult de 20 de abonaţi ai companiei rivale. UPC are aproape sută la sută din abonaţii de acolo. Şi nu este singura zonă”.

UPC

Alternativa e Focus Sat: „Abonamentul e o cartelă reîncărcabilă”

Dacă UPC nu are încă o reţea prin satelit proprie, conducerea companiei a găsit de mai multă vreme o alternativă viabilă: un parteneriat cu Focus Sat. Compania care livrează exclusiv televiziune prin satelit funcţionează ca un conglomerat de colaboratori particulari ce livrează serviciile în funcţie de cererea clientului. Ilie Virgil, administratorul uneia dintre companiile care furnizează serviciile TV prin satelit explică: „Preţurile sînt mai mari iniţial decît la televiziunea prin cablu, dar ulterior beneficiile sînt multiple. Abonamentul este, de fapt, o cartelă reîncărcabilă. Iar aceasta poate fi reîncărcată cînd vrei să te uiţi la televizor. De exemplu, la firmele de cablu, dacă nu plăteşti cîteva luni ţi se reziliază contractul. Aici nu ai nici o problemă. Cît stai acasă şi vrei televiziune prin satelit, plăteşti, dacă eşti plecat şi nu ai nevoie cîteva luni, nu mai plăteşti. E şi un fel de economie”.

focus sat

La capitolul preţuri, tot el susţine că acestea depind, totul fiind strîns legat de calitatea echipamentului pe care clientul vrea să-l achiziţioneze. De exemplu, un receptor HD costă între 200 şi 600 de lei. La lista de preţuri se adaugă o antenă Focus, care costă 56 de lei, un suport – 25 de lei, iar instalarea valorează între 100 şi 150 lei. Abonamentul lunar variază în funcţie de numărul de posturi pe care fiecare doreşte să le recepţioneze, iar preţurile sînt între 30 şi 50 de lei.

Vestea excelentă: preţul la UPC ar putea rămîne intact!

Conform înţelegerii între Intel Sky Broadcast şi UPC, prin care s-a parafat retransmiterea Look TV şi Look Plus pe reţeaua de cablu, preţul pe care compania olandeză îl va plăti pentru fiecare abonat este de 7 lei. Iniţial, s-a crezut că aceşti bani vor fi adăugaţi la preţul pachetului de bază, soluţia care pare cea mai la îndemînă pentru a nu intra pe pierdere. Un precedent şi informaţii din interiorul UPC vin să ofere şi o veste foarte bună celor care vor să vizioneze Liga I din iulie 2014. „Cînd Discovery a ales să renegocieze înţelegerile pe care le avea cu firmele de cablu, RDS a refuzat să mai transmită postul american. UPC a acceptat să pluseze şi nici nu a adăugat vreun leu la abonamentele clienţilor. Paguba au acoperit-o cu ajutorul celor care au renunţat la RDS-RCS şi s-au abonat la UPC, numărul lor fiind foarte mare. La fel se intenţionează să se facă şi acum”, susţine un angajat al UPC. Practic, abonaţii cu vechime ai olandezilor ar putea vedea Liga I fără să scoată vreun ban din buzunar, la fel şi cei care aleg să renunţe la abonamentul la RDS pentru un transfer la UPC!

football

Look TV şi Look Plus vor fi transmise şi pe reţeaua iNES IPTV, acolo unde un abonament care include obligatoriu şi internet costă 49,9 euro pe lună

25 de lei costă „Optim”, cel mai ieftin abonament la UPC, care cuprinde 51 de canale

50 de lei este preţul abonamentului „Maxim”, cu ajutorul căruia se pot viziona 115 posturi TV

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!