Simona Halep

Cum rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA după înfrângerea cu Serena Williams! Toate calculele

21.01.2019 | 12:15
Cum ramane Simona Halep pe locul 1 WTA dupa infrangerea cu Serena Williams Toate calculele

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams în turul patru de la Australian Open, iar românca are şanse minime să rămână pe locul 1 WTA. Jucătoarea de tenis de 27 de ani a obţinut 240 de puncte la turneul de la Melbourne şi va avea 5.582 de puncte la finalul competiţiei din Australia.  Vezi aici toate ştirile despre Simona Halep – Serena Williams, LIVE BLOG imagini si informatii în timp real despre marele meci de la Melbourne!

Patru jucătoare o pot depăşi pe Simona Halep în clasament după Australian Open. Naomi Osaka, Petra Kvitova, Elina Svitolina şi Karolina Pliskova sunt sportivele care o pot detrona pe româncă din fruntea clasamentului WTA.

Cum rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA după înfrângerea cu Serena Williams. Şanse mici pentru româncă

Fanii româncei se întreabă cum rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA după înfrângerea cu Serena Williams, însă calculele nu sunt de partea jucătoarei de tenis de 27 de ani. Sportiva din Constanţa avea de apărat 1.300 de puncte după finala jucată la ediţia de anul trecut.

Cum rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA după înfrângerea cu Serena Williams
Cum rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA după înfrângerea cu Serena Williams
  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă Naomi Osaka va fi eliminată în sferturile de finală. Sportiva din Japonia va avea în acest caz 5.460 de puncte.
  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă Petra Kvitova va fi eliminată în sferturile de finală. Jucătoarea de tenis din Cehia va avea 5.420 de puncte.
  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă Elina Svitolina va eliminată în semifinale. Sportiva din Ucraina va avea 5.290 de puncte.
  • Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA dacă Karolina Pliskova va fi eliminată în semifinale. Jucătoarea de tenis din Cehia va avea 5.100 de puncte.

Scenariul favorabil pentru Simona Halep

Ca să rămână pe locul 1 WTA, Simona Halep trebuie să spere că Elina Svitolina o va învinge pe Naomi Osaka în sferturile de finală, Petra Kvitova să fie eliminată de Ashleigh Barty în aceeaşi fază şi Karolina Pliskova să piardă în faţa Serenei Williams. În aceste condiţii, românca mai trebuie să aştepte o înfrângere a Elinei Svitolina în semifinale, unde ar trebui să joace cu învingătoarea dintre Karolina Pliskova şi Serena Williams.