Fotbal intern

Cum a reuşit Piţurcă să ne facă GULAŞ! 5 greşeli DECISIVE făcute aseară

La conferinţa de presă, Victor Piţurcă a avut momente pe care microbistul român le-a mai văzut şi auzit. Au fost declaraţii din categoria "Andorra este o echipă periculoasă. A crescut mult....
12.10.2014 | 13:35
Cum a reusit Piturca sa ne faca GULAS 5 greseli DECISIVE facute aseara

La conferinţa de presă, Victor Piţurcă a avut momente pe care microbistul român le-a mai văzut şi auzit. Au fost declaraţii din categoria “Andorra este o echipă periculoasă. A crescut mult. Nu mai există echipă mică“. Cam în acelaşi registru a vorbit selecţionerul în multe momente şi după 1-1 cu Ungaria. Iar frazele care încearcă să ascundă adevărul despre o prestaţie slabă împotriva unei echipe de nivelul celor din Insulele Feroe au venit pe final de conferinţă. “România a făcut un joc foarte bun! Chiar dacă nu am avut ocazii mari, am avut centrări periculoase! Ei nu au avut nici o ocazie, ci doar o fază fixă. Chiar şi aşa, din cauza neatenţiei, puteam să şi pierdem. Fizic am căzut puţin, pentru că Maxim, Gardoş, Chiricheş şi Rusescu nu au jucat prea mult în ultimul timp“.

Cu atacantul Gera la închidere!

Numai Piţurcă a văzut un joc foarte bun al echipei noastre, numai Piţurcă nu are nici o vină. Cel puţin din punctul lui de vedere. Nici măcar un reproş nu şi-a făcut selecţionerul după această remiză împotriva unei formaţii care a venit la Bucureşti să joace pe două linii, cu atacantul Gera pe post de închizător! Aţi observat-o pe asta? Iar găselniţa îi aparţine unui tehnician, Pal Dardai, aflat la primul său meci ca antrenor pe banca unei echipe de seniori! Şi nu a gîndit deloc rău, ba chiar Dardai dă impresia că are viitor.

 1. De ce Chiricheş fundaş dreapta

Să discutăm la concret care au fost cele mai importante greşeli făcute de Piţurcă, greşeli ce au dus la acest 1-1 care scoate, măcar teoretic, Ungaria din comă şi ne bagă pe noi în trepidaţii. Varianta cu Chiricheş fundaş dreapta a scîrţîit din start. În primul rînd că jucătorul lui Tottenham nu este fundaş dreapta, şi în al doilea rînd pentru că este ieşit din formă. E adevărat că Piţurcă nu avea nici un fundaş dreapta de meserie convocat, dar pentru aşa ceva l-a adus pe Luchin la lot, care probabil va juca la Helsinki. Dar să revenim la Chiricheş. Mult timp nu s-a observat improvizaţia pentru că Ungaria nu a atacat. Dar după schimbările ofensive făcute de Dardai în partea a doua, Chiricheş a început să aibă probleme. Dzsudzsak a fost mutat în cealaltă parte, iar Simon şi Nikolici au început să pună tot mai multă presiune pe fundaşul nostru. Iar acesta a cedat tot mai des. Fază emblematică în minutul 76: Chiricheş bărbiereşte o minge şi ungurii ratează prima mare ocazie.

Am jucat cu 3-4 jucători în minus. Chiricheş n-a contat în partea dreaptă. Chipciu şi Maxim n-au contat în atac, iar Rusescu n-a avut mingi” (Cornel Dinu)

2. De ce a intrat Goian dacă se ştia că are dureri

Cînd Goian s-a aşezat pe gazon în minutul 2 şi a cerut schimbare, pe Victor Piţurcă parcă a căzut cerul. S-a întors spre bancă şi căuta vinovaţi. Devenise foarte agitat. Tot planul pe care şi-l făcuse trebuia redesenat. Surse din anturajul naţionalei au dezvăluit pentru FANATIK.RO motivul disperării selecţionerului. Au fost nişte discuţii înaintea meciului în care Goian ar fi transmis că are dureri, dar acestea nu-l împiedică să joace. S-a consultat cu staff-ul medical, s-a discutat şi cu Piţurcă şi s-a luat decizia ca “Goe” să forţeze. S-a rupt după 2 minute! Astfel s-a pierdut o schimbare, intrînd Gardoş, neîncălzit.

3. De ce doi închizători împotriva unei echipe care nu vrea să atace

Multă lume se aştepta ca România să joace cu un singur mijlocaş de profil defensiv împotriva unei echipe precum Ungaria. Iar jocul ne-a dovedit că trupa lui Dardai a venit la Bucureşti ca o echipă mică, aşezată pe două linii, în propria jumătate, fără preocupări ofensive. Piţurcă nu a renunţat la modulul său cu doi închizători, unul dintre ei, Ovidiu Hoban, fiind complet inutil. Piţurcă nu a renunţat nici la început, dar nici pe parcurs, deşi Hoban s-a remarcat doar printr-un cartonaş galben luat devreme şi un şut afară spre final, cînd putea închide meciul la 2-0. România a terminat cu ambii închizători integralişti.

Am jucat fotbal pentru că ne-a lăsat Ungaria. Ei au stat cu toţi jucătorii în terenul lor şi au aşteptat. Nu ne-au pus nici o problemă, aşa că am încercat să jucăm. Nici noi n-am avut mari ocazii, dar e păcat că pierdem puncte cu una dintre cele mai slabe echipe din grupă. Nu ştiu dacă Ungaria o bate pe Feroe” (Basarab Panduru)

4. De ce nu apelezi la Keşeru, golgeterul campionatului, şi-l bagi pe Stancu, răcit

Lipsită de orice logică a fost nefolosirea nici un minut a celui mai în formă golgeter român din acest moment, stelistul Claudiu Keşeru. Şi nu discutăm aici de o eventuală titularizare a sa, ci măcar de introducerea lui pe parcurs. Mulţi s-ar fi aşteptat ca măcar ultima schimbare să fie Keşeru, dar a fost Stancu. Fără nici o explicaţie plauzibilă. Stancu a ratat primul “11” nu din cauza faptului că nu-l mai place selecţionerul, ci pentru că a acuzat o răceală. Chiar şi în aceste condiţii, Piţurcă, în căpoşenia lui, l-a băgat pe Stancu pentru ultimele minute şi nu pe Keşeru, care are aproape meciul şi golul în această toamnă!

Piţi n-a avut inspiraţie. I-a scos pe Sănmărtean şi pe Maxim şi a băgat doi jucători lenţi, pe Tănase şi pe Stancu” (Cornel Dinu)

5. De ce a fost înlocuit Sănmărtean, iar Maxim scos la 15 minute după accidentare

Prima reacţie a lui Sănmărtean la microfonul TVR, imediat după partidă, a fost că nu ştie de ce a fost schimbat! Victor Piţurcă a motivat printr-o accidentare a “Magicianului”. Două declaraţii care s-au bătut cap în cap. Cert este că după înlocuirea lui Sănmărtean, naţionala a început să piardă mijlocul terenului, iar oaspeţii au venit peste noi. Cam cum s-a întîmplat cu Steaua la Sofia, în partida cu Ludogoreţ, şi tot Sănmărtean a fost numitorul comun. După ieşirea mijlocaşului stelist, a mai apărut o problemă. Maxim a acuzat o accidentare, lucru care a stîrnit nemulţumirea lui Piţurcă, gesturile acestuia dînd de înţeles că nu-l crede pe “neamţ” că e lovit. Astfel că au mai trecut 15 minute pînă cînd selecţionerul a realizat că jucătorul lui Stuttgart chiar are probleme şi a făcut schimbarea. Între timp, Ungaria a egalat…

Parcă eram o echipă de cartier în a doua repriză. Cînd l-a scos pe Sănmărtean s-a dereglat tot. El era singurul care lega jocul” (Dumitru Dragomir)

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!