Premier League

Cum s-a construit stadionul de un miliard de euro al lui Tottenham Hotspur! Trei ani de muncă într-un clip de două minute! Video

22.03.2019 | 19:56
Cum s-a construit stadionul de un miliard de euro al lui Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur îşi va inaugura stadionul de un milard de euro la începutul lunii aprilie. Fanii formaţiei londoneze abia aşteaptă acest moment, amânat în mai multe rânduri de câtre conducerea clubului. Pe 3 aprilie, suporterii vor avea avea ocazia să vadă primul meci al favoriţilor pe noua arenă, denumită provizoriu “New White Hart Lane”.

Cum s-a construit stadionul de un miliard de euro al lui Tottenham Hotspur. Imagini fabuloase postate pe Twitter

Oficialii lui Tottenham Hotspur au marcat apropierea momentului inaugurării cu un clip video în care fanii londonezilor pot vedea cum s-a construit stadionul de un miliard de euro. Pe contul oficial de Twitter al clubului a fost urcat un time-lapse video, clip format din cadre scurte din perioada 2016-2019, în care noua arenă a fost ridicată de la zero.

Construcţia stadionului “New White Hart Lane” a început în 2016, iar conducătorii lui Tottenham Hotspur sperau ca noua “casă” să fie gata la startul actualului sezon. Planurile au fost date peste cap din diverse probleme, astfel că inaugurarea a fost mutată, treptat, din septembrie 2018 pentru luna decembrie a aceluiaşi an. Abia în această primăvară s-a terminat construcţia, iar pe 3 aprilie, Tottenham Hotspur va juca împotriva lui Crystal Palace pe noua arenă. Stadionul va avea o capacitate de 62.062 de locuri, iar abonamentele pentru viitorul sezon au fost puse deja în vânzare.

“New White Hart Lane” va produce bani pentru club

Pentru moment, Tottenham Hotspur a anunţat că noul stadion va purta numele de “New White Hart Lane”, însă lucrurile s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Oficialii londonezilor vor să vândă dreptul de numire al arenei, iar o asemenea afacere, încheiată pe mai mulţi ani, poate aduce câteva zeci de milioane de euro în conturile cubului.

Construcţia stadionului “New White Hart Lane” a costat 850.000.000 de lire sterline (992.912.841 de euro). Noua arenă se află aproximativ pe locul vechii “case” a londonezilor. Fostul stadion al echipei a fost demolat în 2017.