Fotbal intern

Cum s-a descurcat FCSB de-a lungul anilor împotriva echipelor din Portugalia. O singură victorie obţinută şi nici aceasta n-a contat! VIDEO

17.08.2019 | 14:00
Cum sa descurcat FCSB dea lungul anilor impotriva echipelor din Portugalia O singura victorie obtinuta si nici aceasta na contat VIDEO
FCSB vs. Sporting Lisabona

FCSB va juca în play-off-ul Europa League cu Vitoria Guimaraes. Vicecampioana României s-a calificat în următoarea rundă după victoria cu 1-0 în fața cehilor de la Mlada Boleslav. FCSB are amintiri neplăcute împotriva echipelor portugheze, dar are și rezultate bune în confruntările cu ele. Ultima dispută dintre FCSB și o echipă din Portugalia nu s-a terminat prea bine pentru „roș-albaștri”.

Rezultatele obținute de FCSB împotriva echipelor portugheze

De-a lungul anilor, FCSB a jucat în cupele europene cu mai multe echipe din Portugalia. Ultima partidă jucată de vicecampioana României în compania unei formații din Portugalia a fost în play-off-ul UEFA Champions League din anul 2017. Formația antrenată în acea perioadă de Nicolae Dică a avut-o ca adversară pe Sporting Lisabona. În partida tur din Portugalia, FCSB a obținut un rezultat de egalitate, scor 0-0 și avea speranțe mari la returul de la București.

La meciul de pe „Național Arena”, Sporting a deschis rapid scorul prin Seydou Doumbia în minutul 13, dar Junior Morais a egalat după doar 7 minute. Cu toate acestea, portughezii au pus stăpânire pe joc, impunându-se lejer cu scorul de 5-1, în urma golurilor reușite de Marcos Acuna, Gelson Martins, Bas Dost și Rodrigo Battaglia. În urma înfrângerii, „roș-albaștrii” au ajuns în grupele Europa League.

  • Sporting Lisabona, Rio Ave și Benfica Lisabona au fost adversarele din Portugalia ale „roș-albaștrilor”

Victorie în Europa League cu Rio Ave și semifinală de Cupa Campionilor cu Benfica

În sezonul 2014-2015, FCSB juca în grupele Europa League împotriva portughezilor de la Rio Ave. La București, echipa antrenată de Costel Gâlcă la acea vreme a câștigat meciul cu scorul de 2-1 după o dublă marcată de Raul Rusescu, în timp ce pentru Rio Ave a înscris Yonathan Del Valle. În returul din Portugalia, FCSB a reușit să „smulgă” o remiză, după un meci jucat pe o ploaie torențială. Rio Ave a înscris prin dubla lui Diego Lopes, iar FCSB a marcat prin Claudiu Keșeru și Lucian Filip.

Înainte de delimitarea dintre FCSB și Steaua, mai exact înainte de anii 2000, „roș-albaștrii” s-au întâlnit de două ori în cupele europene cu Benfica Lisabona. Mai întâi, în anul 1988, lusitanii le-au „răpit” șansa steliștilor de a ajunge a doua oară în finala Cupei Campionilor. În primul meci jucat pe „Ghencea”, Steaua a făcut 0-0 cu Benfica, iar în Portugalia, „vulturii” au câștigat cu 2-0, după dubla lui Rui Aguas. Steaua avea să ajungă în a doua finală de CCE un an mai târziu, când AC Milan a învins-o clar în ultimul act, cu 4-0.

În 1994, în grupa C din Champions League, Steaua a fost învinsă de Benfica Lisabona în Portugalia cu scorul de 2-1. În acea perioadă la Benfica evolua celebrul argentinian Claudio Cannigia care a deschis scorul din penalty în meciul tur. În partida din România, Steaua a remizat, scor 1-1, cu Benfica. Steliștii au deschis scorul prin Basarab Panduru, dar au fost egalați în a doua repriză de Helder.

  • o singură victorie are FCSB în compania echipelor din Portugalia
  • 4 egaluri și 3 înfrângeri are vicecampioana României împotriva echipelor portugheze