Cum să faceţi alegeri corecte la regim – Sfaturile dr. Oz

Toată lumea vorbeşte despre cure de slăbit, despre kilograme pierdute şi despre alimente care ne ajută să avem o siluetă de invidiat. Însă, pentru a obţine rezultatele dorite e bine să...
19.11.2013 | 12:52
Cum sa faceti alegeri corecte la regim  Sfaturile dr Oz
ADVERTISEMENT

Toată lumea vorbeşte despre cure de slăbit, despre kilograme pierdute şi despre alimente care ne ajută să avem o siluetă de invidiat. Însă, pentru a obţine rezultatele dorite e bine să ştim că există şi produse nerecomandate sau produse care ar trebui consumate sub o anumită formă. Iată care sunt acestea, potrivit doctorului Oz, şi cu ce ar putea fi înlocuite.

Parmezan ras în loc de brînză degresată

„Sunt la regim, mănînc ouă fierte şi brînză” – cui nu-i sună cunoscută această replică? Ei bine, potrivit specialistului Oz, e bine de ştiut că 56 de grame de brînză degresată conţine 180 de calorii şi 12 grame de grăsime, de aceea e mai bine să radem puţin parmezan peste salata de crudităţi, pentru a potoli pofta de brînzeturi.

ADVERTISEMENT

Migdale sau fistic în loc de nuci

Seminţele şi nucile fac minuni, menţin sănătatea şi ne oferă energie. E adevărat, dar afirmaţia se referă la seminţele crude, în stare naturală, nu la cele prăjite, cu sare. Doctorul Oz subliniază că patru pumni din acest amestec aduc un aport de 640 de calorii, aşa că e mai bine ca nucile să fie înlocuite cu 10 migdale, cu fistic, nuci braziliene sau nuci caju în stare crudă. Şi două-trei smochine, caise, prune ori curmale uscate sunt înlocuitori mai sănătoşi.

Paste din grîu dur în loc de făină albă rafinată

Pastele din făină albă rafinată e recomandat să fie înlocuite cu legume presărate cu sos din roşii, eventual şi chifteluţe din carne de curcan. De asemenea, acestea pot fi înlocuite cu cele din grîu dur.

ADVERTISEMENT

Maioneză vegetală în loc de cea clasică

O singură lingură cu maioneză conţine 100 de calorii, însă ea poate fi înlocuită cu succes cu maioneza vegetală, care poate avea doar 10 calorii la o lingură cu conţinut. Maioneza se poate obţine dintr-un cartof mare fiert, o căpăţînă de ţelină fiartă, o ceşcuţă cu ulei, zeama de la o lămîie, două linguriţe cu muştar şi două linguri cu apă foarte rece. Se curăţă cartoful şi ţelina şi se fierb bine în apă cu sare, iar după ce se răcesc se pasează într-un castron, unde se pun şi celelalte ingrediente şi cîteva linguri cu ulei şi se amestecă bine cu lingura de lemn sau cu mixerul.

Pont! Dr. Oz spune că două linguri cu unt de arahide conţin 190 de calorii, aşa că e de preferat să apelaţi la batoanele proteice cu unt de arahide sau la alte batoane energizante preparate în casă cu nuci, seminţe ori cacao.

ADVERTISEMENT

• Alcoolul trebuie înlocuit în timpul curelor de slăbit cu apa plată, iar cine nu se poate abţine poate consuma doar un pahar cu vin alb amestecat cu apă minerală sau o jumătate de pahar cu vin roşu.

Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
România, calculele calificării în optimile Euro 2024: scenariul ideal și cel catastrofal din...
România, calculele calificării în optimile Euro 2024: scenariul ideal și cel catastrofal din ultima etapă
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de...
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de caniculă continuă în sud, inclusiv în Bucureşti
Multimilionarul care l-a jignit înfiorător pe Ilie Năstase a dezvăluit cum s-a îndrăgostit...
Multimilionarul care l-a jignit înfiorător pe Ilie Năstase a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soţia sa: „Am fost uluit!”
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Proprietarii de locuințe din România riscă ÎNCHISOAREA. Regula la care sunt OBLIGAȚI
Proprietarii de locuințe din România riscă ÎNCHISOAREA. Regula la care sunt OBLIGAȚI
Cine sunt bărbații care au murit în tragedia de la Ibănești. Au încercat...
Cine sunt bărbații care au murit în tragedia de la Ibănești. Au încercat să se salveze unul pe altul
Pensiile pe luna iulie. Zilele în care se fac plățile
Pensiile pe luna iulie. Zilele în care se fac plățile
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
Condițiile inumane din lagărele de minori de pe vremea regimului comunist: „Copiii au...
Condițiile inumane din lagărele de minori de pe vremea regimului comunist: „Copiii au beţe în loc de braţe şi picioare, coastele ies în afară şi au burtica enormă”
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat...
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat până la moarte împotriva ungurilor, este un personaj uitat de mulți