Romero, destin pentru fotbal. A abandonat baschetul, România l-a titularizat! “Băieţii au murit pe teren! Eu merit cel mai puţin”

24 de ani mai târziu de la ultima finală jucată de Argentina, echipa ”celestă” a ajuns din nou în ultimul act. Întîmplător sau nu, Germania este, la fel ca în 1990, adversara...
10.07.2014 | 02:22
Romero destin pentru fotbal A abandonat baschetul Romania la titularizat Baietii au murit pe teren Eu merit cel mai putin
ADVERTISEMENT

24 de ani mai târziu de la ultima finală jucată de Argentina, echipa ”celestă” a ajuns din nou în ultimul act. Întîmplător sau nu, Germania este, la fel ca în 1990, adversara argentinienilor. Meritul cel mai mare pentru prezenţa Argentinei în finala Cupei Mondiale o are Sergio Romero, cel care a apărat două penalty-uri în semifinala cu Olanda, cele executate de Vlaar şi Sneijder. Pe 5 martie, 2014, la Bucureşti, Sergio Romero avea să primească una dintre cele mai importante veşti din cariera sa.

Prestaţia din meciul cu România l-au dus la Cupa Mondială, titular!

Alejandro Sabella încă nu ştia înainte de meciul cu România, disputat la Bucureşti pe cine va folosi titular să apere. Se gîndea la Willy Caballero de la Malaga, la Mariano Andujar sau la Juan Pablo Carrizo, nicidecum la Sergio Romero! Portarul Sampdoriei a fost împrumutat la AS Monaco la începutul sezonului trecut. La francezi a prins doar 3 meciuri, în rest a fost doar rezerva lui Danijel Subasic. Evoluţia din partida cu România l-a convins pe Sabella că are un portar extrem de bun la îndemînă şi i-a transmis lui Romero imediat după 0-0 cu naţionala noastră că pe el va conta la Cupa Mondială. Nu s-a înşelat. Romero n-a primit nici un gol în faza eliminatorie a turneului final din Brazilia, iar în semifinala cu Olanda a apărat două lovituri de la ”11” metri!

ADVERTISEMENT

Exemplu de modestie: “Sînt cel care a făcut cel mai puţin”

La finalul partidei, Romero s-a prezentat extrem de modest şi a aruncat “vina” calificării în finală pe umerii colegilor săi şi a norocului. “Simt o bucurie imensă. A fost vorba de noroc. Asta e realitatea. Uneori îţi poate ieşi, uneori nu, dar am avut încredere pînă la capăt. Dar aceşti băieţi sînt cei de admirat. Au murit pe teren ca să ajungem aici. Nu au primit nimic de-a gata, au muncit pentru tot. La fiecare antrenament, la fiecare meci, ei au alergat întruna. Le mulţumesc din suflet. Eu sînt cel care aleargă cel mai puţin şi cel care a făcut cel mai puţin pentru această echipă“, a spus Romero la finalul partidei.

Putea să fie baschetbalist

Romero are o poveste cel puţin specială, ca mai toţi eroii de la acest Mondial. Portarul de 27 de ani a debutat la echipa naţională în 2009, fiind selecţionat în premieră chiar de legenda Argentinei, Diego Maradona. Şi-a cîştigat rapid locul de titular şi a fost prima variantă pentru postul de portar în Africa de Sud, în 2010, dar şi acum, în Brazilia. Totuşi, drumul său în viaţă putea fi altul. Cu un frate mai mare baschetbalist, Romero a practicat şi el în paralel cele două sporturi, acesta fiind legitimat ca baschetbalist inclusiv în perioada liceului. La 16 ani, l-a vizitat chiar Enrique Tolcachier, actualul preşedinte al Federaţiei Argentiniene de Baschet, care a încercat să-l încadreze pe actualul portar într-un cadru organizat pentru a putea juca profesionist baschet. Cu toate că insistenţele au fost mari, Romero a ales fotbalul, sport care l-a făcut celebru, iar acum aruncă la coş doar de plăcere, alături de coechipierii Gago şi Palacio. Fratele său mai mare, Diego, este acum jucător de baschet profesionist în Argentina şi a jucat inclusiv în circuitul universitar american.

ADVERTISEMENT