Fotbal intern

Cum va arăta stadionul Steaua din Ghencea! Planul iniţial a fost modificat în totalitate! Foto

04.01.2019 | 15:38

Stadionul Steaua din Ghencea a fost dărâmat în această toamnă, iar fanii roş-albaştrilor aşteaptă să vadă cum arată noua “casă”. Planurile anunţate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) au fost schimbate, iar suporterii stelişti au postat o imagine cu noua arenă a “militarilor”. Aceştia au anunţat că noua arenă ar putea să fie gata la finalul anului 2019, cu şase luni înainte de Campionatul European din 2020, competiţie din care Bucureştiul va gădui patru meciuri.

Pe pagina de Facebook a celor din “Asociaţia Steliştilor 1947” a fost postat un mesaj în care anunţau că lucrările pentru noul stadion vor începe în primăvară. “În primăvară se preconizează începerea lucrărilor pentru fundația stadionului Steaua și pronosticurile optimiste indică faptul că, până la finele anului, construcția arenei va fi încheiată. Față de macheta inițială, au fost făcute câteva modificări, reproduse și în graficul făcut de AS47”, a fost mesajul postat de fanii Stelei. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Cum va arăta stadionul Steaua din Ghencea. Ce capacitate va avea

Noul stadion Steaua din Ghencea va avea o capacitate de 30.500 de locuri şi va putea găzdui şi meciuri de rugby după ce va fi inaugurat. “Reamintim că noul stadion Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri și, deosebit față de trecut, va fi faptul că arena din Ghencea va putea găzdui și competiții de rugby”, au mai anunţat fanii roş-albaştrilor.

Cum va arăta stadionul Steaua din Ghencea. Prima machetă a fost lansată în 2018
Cum va arăta stadionul Steaua din Ghencea. Prima machetă a fost lansată în 2018

Stadionul Steaua va fi construit după ce România a primit dreptul de a găzdui patru meciuri de la Campionatul European din 2020, trei din Grupa C şi unul din optimile de finală. Pe lângă arena din Ghencea, cu această ocazie vor fi reconstruite stadioanele Giuleşti, Arcul de Triumf şi Dinamo. Partidele de la EURO 2020 se vor disputa pe Arena Naţională, iar primul meci este programat pe 14 iunie 2020.