Fotbal intern

Ce i-a cerut Bourceanu, de l-a lăsat FĂRĂ CUVINTE pe Gigi!

* Campioana şi-a creionat de pe acum planurile pentru partea a doua a sezonului, mai ales că trebuie să găsească soluţii pentru cel puţin un titular...
19.10.2013 | 15:34
Ce ia cerut Bourceanu de la lasat FARA CUVINTE pe Gigi

* Campioana şi-a creionat de pe acum planurile pentru partea a doua a sezonului, mai ales că trebuie să găsească soluţii pentru cel puţin un titular

* Căpitanul Bourceanu i-a cerut lui Gigi Becali să-l lase să plece liber încă din luna decembrie!

Laurenţiu Reghecampf este hotărît să cîştige în vara anului viitor şi titlul cu numărul 25 din istoria Stelei, pe lîngă Cupa României şi Supercupa. FANATIK a aflat că în această iarnă, după ce tehnicianul „roş-albaştrilor” şi-a impus să termine turul la 15 puncte avans de locul doi, iar în Ghencea vor avea loc schimbări importante în cadrul lotului, dar şi în bunul mers al lucrurilor de la echipă. În primul rînd, din păcate pentru oficialii Stelei, situaţiile lui Ciprian Tătăruşanu şi Alex Bourceanu nu se vor rezolva probabil favorabil pentru club, pentru că ambii fotbalişti nu doresc să îşi mai prelungească contractele scadente în vara anului viitor.

Totodată, surse din anturajul steliştilor ne-au dezvăluit că Gigi Becali doreşte să scape în pauza competiţională de nişte jucători, cei care în opinia sa, la ora actuală, încasează degeaba salariile la echipă. Însă, la fel de adevărat este şi faptul că doi-trei fotbalişti din cadrul actualului lot vor chiar ei săşi rezilieze amiabil angajamentele cu formaţia latifundiarului. Nu în ultimul rînd, Reghe a început încă de pe acum să se gîndească şi la perioada cantonamentelor de iarnă, la începutul anului viitor fiind discutate două, unul în Spania, celălalt în Turcia.

Bourceanu

Nu mai vrea nici în ruptul capului să prelungească

Aflat în închisoare la Jilava, Gigi Becali aşteaptă în continuare răspunsul lui Alex Bourceanu, după ce în prealabil i-a făcut acestuia o ofertă de prelungire a contractului cu Steaua. Însă, chiar dacă i-a oferit căpitanului echipei sale aproximativ 350.000 de euro la semnătură şi un contract pe trei ani, cu un salariu lunar de 20 de mii în primul an, 22 de mii în cel de al doilea şi 25 de mii în cel de al treilea, FANATIK a aflat că internaţionalul clubului din Ghencea nu a acceptat oferta. Mai mult, surse din anturajul Stelei au dezvăluit pentru FANATIK că închizătorul lui Reghe doreşte să-şi rezileze amiabil încă din această iarnă contractul cu echipa campioană! Motivul? “Nu vreau să ne mai încurcăm! Pentru ce să mai stau 6 luni, să mă plătească degeaba sau să ajungem să ne certăm dacă nu prelungesc? Pentru că vreau să plec afară, să îmi asigur viitorul financiar al familiei. Ce bani iau afară din postura de jucător liber de contract e incomparabil mai mult decît ar putea nea Gigi să îmi dea”, e mesajul pe care Bourceanu l-a transmis oficialilor din Ghencea să îl transmită către Becali. Patronul a rămas uluit cînd a auzit doleanţa căpitanului său şi nu a dat niciun răspuns pînă în prezent!

Pentru a îl îndupleca pe Becali să îi dea drumul, gratis, încă din această iarnă, Bourceanu e dispus chiar să renunţe la o parte din banii care îi mai are de încasat pînă în decembrie, parte din salarii şi din prime!

Tătăruşanu

Aşteaptă barajul cu naţionala şi finalul meciurilor din Ligă

La fel de clară pare să fie şi situaţia portarului Ciprian Tătăruşanu. Surse din anturajul internaţionalului roş-albaştrilor ne-au dezvăluit că goalkeeperul Stelei nu va accepta sub nici o formă prelungirea contractului: „Orice discuţie acum nu-şi are rostul! Pentru că mai sînt nişte meciuri importante pentru Tătă, de jucat. În plus de asta, nimeni nu mai are voie de la Ciprian să discut public despre prelungirea sau nu a contractului său cu Steaua”. Portarul titular al Stelei îşi va clarifica viitorul după ce Victor Piţurcă va încheia cele două meciuri de baraj ale naţionalei României, iar Reghecampf  partidele care au mai rămas de jucat din gurpa E ale Ligii Campionilor. „Nu are rost să mă grăbesc acum. Aştept să terminăm jocurile importante care le avem, iar apoi, în funcţie de performanţele obţinute, voi vedea ce voi face. Dacă mă calific în primăvara europeană cu Steaua şi cu nea Piţi, cu naţionala la Mondiale, voi avea o cotă mai bună şi pot negocia în alte condiţii cu orice club”, s-a confesat Tătăruşanu apropiaţilor săi.

Lista neagră

Gigi nu mai vrea să-i vadă

Chiar dacă se află la Jilava, Gigi Becali este foarte atent cu economiile salariale, atunci cînd vine vorba de lefurile jucătorilor săi. În aceste condiţii, patronul este decis să renunţe în această iarnă la cîţiva jucători din lotul Stelei, cei care în opinia sa fac doar figuraţie în Ghencea. „Pentru ce îi plătesc cu 4.000 şi 8.000 de euro pe lună pe Doru Bratu şi pe Gabi Matei, ca să facă doar antrenamente în echipamentul Stelei? Pe ăştia doi nu cred că i-am văzut în teren de patru ori în ultimul an. Gata, din iarnă spuneţi-le că sînt liberi să-şi caute echipă”, le-a transmis Becali subalternilor săi. În schimb, situaţia lui Andrei Prepeliţă este un pic diferită, deoarece acestuia latifundiarul din Pipera îi va permite să îşi termine contractul scadent în vara anului viitor. „Cu Prepe nu am nimic, însă nici el nu a rupt gura tîrgului. Bine că nu i-am dat 800.000 de euro lui Mititelu pe el, că îmi mai trăgea o altă ţeapă la fel cum am făcut cu Andrei Ionescu. Nu îi voi mai propune prelungirea, iar la vară băiatul poate să plece unde vrea el liber de contract”, le-a transmis Becali angajaţilor săi.

Trio de decolare

Răduţ, Costea şi Rîpă caută uşa

Totodată, dacă Gigi Becali doreşte să scape de anumiţi jucători care se află acum în Ghencea, la rîndul lor, la echipă sînt şi fotbalişti care în această iarnă speră să-şi rezilieze amiabil contractele cu Steaua. FANATIK a aflat că Mihai Răduţ, Mihai Costea şi Cornel Rîpă s-au săturat să joace în tricoul Stelei cîte cinci minute precum boxeurii. Chiar dacă au salarii de 12 mii de euro, 11.000 de euro, respectiv 10.000 de euro, cei trei jucători şi-au pus deja impresarii sau diferiţi apropiaţi să le caute o altă echipă. „Asta e viaţa, Reghe nu a asigurat la nimeni postul de titular, cine e mai bun la antrenamente ăla joacă. Asta a fost regula pe care el a impus-o la Steaua de cînd a venit în vara anului trecut. Fiecare dintre cei trei jucători de care vorbim au avut diferite şanse să confirme că merită un loc de titular, însă, din păcate, nu au profitat de ele”, afirmă un oficial al Stelei.

Cum au arătat precedentele două ierni ale Stelei

Finanţatorul „roş-albaştrilor” era extrem de activ pe piaţa transferurilor în pauzele competiţionale atunci cînd de afla în libertate. în aceste condiţii, după o scurtă analiză am putut observa că, între anii 2011 şi 2013, la finalul turului de campionat la Steaua au venit şi au plecat 18 jucători. Astfel:

– în iarna anului 2011-2012, la capitolul sosiri putem nominaliza Dănănae, Chiricheş, Chipciu, Pîrvulescu, Machado, iar la plecări Galamaz, Emeghara, Brandan şi Dorinel Popa.

– în iarna anului 2012-2013, putem să-i nominalizăm la capitolul sosiri pe Rîpă, Lupu, Năstăsie, Iancu şi Tatu, iar la capitolul plecări pe Dumitraş, Martinovic, Machado şi Tibi Bălan.

Fără achiziţii importante în iarnă

Finanţatorul Gigi Becali nu se gîndeşte să bage adînc mîna în buzunar în perioada de mercato din iarnă decît dacă se pune problema unei lupte la titlu! Dacă Steaua, în decembrie, va avea un avans confortabil în clasament, latifundiarul din Pipera va plomba lotul cu cîţiva jucători accesibili, fără a face achiziţii importante. Pînă în vara viitoare, cînd se pregăteşte de o nouă încercare de a intra în grupele Ligii Campionilor!

Cum arată Steaua acum:

Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari

Cum ar arăta Steaua în retur:

Arlauskis – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Pintilii, Filip – Chipciu, Stanciu, Tănase – Piovaccari