News

Cum va fi vremea în București și în țară în următoarele trei zile. Anunțul ANM

13.05.2019 | 08:52
Cum va fi vremea in Bucuresti si in tara in urmatoarele trei zile Anuntul ANM

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi instabilă. Temperaturile maxime pot ajunge la 25 de grade Celsius, iar cerul se arată variabil, cu înnorâri accentuate și pe arii restrânse sunt posibile fenomene severe precum descărcări electrice. Cele din urmă vor fi prezente în zona de sud a Crișanei, Banat, Oltenia și în zona de munte, conform ANM.

ANM anunță vremea pentru următoarele trei zile

Vremea în țară se anunță variabilă. Vom avea parte de câteva înnorări accentuate, iar pe arii restrânse aversele vor fi însoțite de descărcări electrice în zona de sud a Crișanei, Banat, Oltenia și în unele zone de munte la începutul intervalului. Vântul nu va sufla cu viteză. Unele intersificări vor fi resimțite în zona de sud a teritoriului României. Minimele sunt cuprinse între 3 și 13 grade Celsius.

“Pe ansamblu, intervalul se va caracteriza printr-un regim termic al aerului normal, în cea mai mare parte a ţării. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 9…21°C, valori apropiate de mediile climatologice, pe aproape întreg teritoriul agricol. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 15…26°C, în toate zonele de cultură. Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între 2…15°C, în majoritatea regiunilor”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru trei zile
Prognoza meteo pentru 3 zile
Sursa Foto: Hepta

Luni

Valorile termice sunt în jurul celor normale. Temperaturile maxime se indică a fi încadrate între 16 și 25 de grade Celsius. Valori ceva mai scăzute se indică pe litoral, minimele fiind între 4 și 14 grade Celsius.

Marți

Vremea în ziua de marți va fi în general instabilă. Se vor semnala câteva averse și descărcări electrice, iar înnorările vor fi temporar accentuate în cea mai mare parte a țării. Fenomenele vor fi resimțite în zonele de vest, sud-vest și la munte.

Miercuri

Vremea este instabilă! Înnorările sunt accentuate și se semnalează și averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a României. Vântul va sufla slab, temporar cudescărcări electrice. Izolat se arată condiții de grindină. Maximele se arată a fi cuprinse între 16 și 26 de grade Celsius, iar minimele între 5 și 15 grade Celsius.

Tags: