News

Cum vrea Liviu Dragnea să-i aducă în țară pe românii din Diaspora. Ce plan are liderul social-democrat

18.05.2019 | 18:04
Cum vrea Liviu Dragnea sai aduca in tara pe romanii din Diaspora Ce plan are liderul socialdemocrat

Președintele PSD Liviu Dragnea vrea să îi aducă în țară pe românii plecați să muncească pe brânci în Diaspora. Liderul social-democrat are un plan în acest sens, pe care l-a comunicat tuturor celor care îl urmăresc pe Facebook. Șeful celui mai mare partid din România dorește să îi aducă înapoi pe românii care au plecat în Europa și alte părți ale lumii să câștige o pâine.

Liviu Dragnea, promisiuni pentru românii care vor să muncească în țara lor

Președintele partidului aflat în coaliția de la guvernare are de gând să lanseze noi proiecte pentru a-i încuraja pe românii plecați peste hotare să vină la noi. Unul dintre acele proiecte, ”Roșia românească”, despre care a vorbit recent la Topoloveni, are deja înscriși aproape 18.000 de fermieri și acesta este doar începutul, spune președintele PSD.

”Am venit azi la o familie tânără din Topoloveni, Argeș, care a intrat în programul „Roșia românească”, programul guvernamental pe care noi l-am gândit și în care avem deja înscriși 18.000 de fermieri. Oameni care vor să muncească si ei și copiii lor, care nu vor să țină curtea goală, care câștigă și totodata vor să pună umărul la dezvoltarea agriculturii românești, a României până la urmă.

Dragnea a anunțat acordarea de noi fonduri pentru susținerea programelor din mediul rural. Sursa foto: HEPTA.RO

Dragnea: Programul e un succes

Așa cum am mai spus, vom extinde programul. Prima fază a programului a fost cu 3000 de euro pe mia de metri pătrați pentru suprafața acoperită, adică la solarii. Programul e un succes! Acum trebuie să ajungem în etapa următoare, să acoperim lunile decembrie-aprilie”, a scris Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Acesta a spus că statul are de gând să achiziționeze centrale termice noi, iar în susținerea proiectului ”Roșia românească” sunt prevăzute și solarii încălzite pentru ca recoltele să fie bogate și în perioada 1 decembrie – 1 mai. Acesta a spus că se vor mai acorda fonduri pentru susținerea Programului Național de Dezvoltare Rurală.