Sporturi

PERFECT! România-Israel 5-0. “Tricolorii” au pierdut un singur set în cele 5 meciuri! Adversar DIFICIL în turul II

UPDATE 16:00 / Marius Copil încheie triumfal disputa dintre România şi Israel. Copil trece de Bar Tzuf Botzer în două seturi, scor 7-6, 6-3. Astfel, România cîştigă toate cele 5 meciuri din...
08.03.2015 | 16:05
PERFECT RomaniaIsrael 50 Tricolorii au pierdut un singur set in cele 5 meciuri Adversar DIFICIL in turul II

UPDATE 16:00 / Marius Copil încheie triumfal disputa dintre România şi Israel. Copil trece de Bar Tzuf Botzer în două seturi, scor 7-6, 6-3. Astfel, România cîştigă toate cele 5 meciuri din disputa cu Israel. Mai mult, echipa oaspete a cîştigat un singur set în cele 5 meciuri prin Dudi Sella în meciul cu Marius Copil. Următorul adversar va fi Slovacia, care a dispus de Slovenia cu 5-0.

Rezultate, România – Israel: 

roma

UPDATE 15:00 / România conduce cu 4-0 în disputa cu Israel după disputarea primului meci de duminică. Adrian Ungur l-a învins pe Edan Leshem cu scorul de 6-4, 6-2. În ultimul meci al disputei, Marius Copil joacă împotriva lui Bar Tzuf Botzer.

****************************** 

Slovacia, următorul adversar

În turul următor, România va întîlni cel mai probabil Slovacia, care are un meci uşor în acest weekend, cu Slovenia. Vineri, după primele două meciuri, scorul era 2-0 pentru slovaci!

Cel mai important om al Slovaciei este Martin Klizan, clasat pe locul 42 în clasamentul ATP. Al doilea om de simplu este Lukas Lacko, clasat pe locul 93. În dubla cu Slovenia a jucat Norbert Gombos, clasat pe locul 117.

Slovacia este pe locul 24, în timp ce România este clasată pe locul 34.

Meciul dintre România şi Slovacia se va juca pe 17-19 iulie 2015, în România. În cazul unei victorii, tricolorii se califică la barajul pentru Grupa Mondială. România şi Slovacia s-au mai întîlnit o singură dată, în 2002, cînd tricolorii s-au impus.

VICTORIE! România a trecut de Israel, scor 3-0, după ce Mergea şi Tecău s-au impus în trei seturi.

UPDATE 16:20 / SET ROM NIA! Tecău şi Mergea cîştigă şi actul secund, scor 6-4.

UPDATE 15:43 / Tecău şi Mergea au cîştigat primul set, scor 6-3, sub ochii preşedintelui Klaus Iohannis.  FOTO IN GALERIE CLICK PE POZA

UPDATE 15:15 / A început partida dintre România şi Israel la dublu! Tecău şi Mergea au pierdut primele două gameuri!

UPDATE 00:03 / Astăzi, de la ora 15:00, România îşi poate asigura victoria cu Israelul în cazul în care obţine victoria şi la dublu. Perechea Mergea / Tecău porneşte ca favorită clară în confruntarea contra israelienilor Jonathan Erlich/Edan Leshem. Totuşi, israelienii iau în calcul şi o mutare disperată, să apeleze la Sela şi pentru meciul de dublu, iar acesta să facă pereche cu Leshem. 

UPDATE 20:30 / “Au fost două meciuri, am cîştigat 2-0, sînt super mulţumit de băieţi, dar trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt. Mai ales la Cupa Davis… Am mai avut 2-0, au avut şi alţii 2-0 împotriva noastră, meciul sigur nu e terminat pînă nu avem trei puncte în buzunar. Mîine sînt foarte încrezător pentru că intră Horia Tecău şi Florin Mergea. Dar nu trebuie să ne relaxăm, este punctul decisiv şi trebuie să stăm foarte atenţi”, a spus Pavel la TVR.

“Adrian Ungur ştia că este mult peste acest jucător, dar Cupa Davis e Cupa Davis… Joci acasă, vrei să arăţi… A avut un pic de emoţii, dar am ştiut că o să cîştige pînă la sfîrşit. Celălalt jucător a servit foarte bine. Mă bucur că a cîştigat în trei seturi. Mă bucur incredibil de mult pentru Marius Copil, să-l baţi pe Dudi Sela la Cupa Davis este un rezultat foarte foarte bun şi sper să-l ajute şi pe el personal în continuare. Marius este un tip care vrea să arate ce poate, ce forţă are şi de multe ori riscă prea mult. Dudi Sela este un jucător foarte atent şi se foloseşte extraordinar de micile eşecuri ale adversarului. Asta am vorbit foarte mult, am vrut să-l fac atent pe Marius. Voiam să-l ţin tot timpul concentrat şi să nu dea cadouri, a încheiat Pavel.

UPDATE 18:24 / Marius Copil îl învinge în 3 seturi pe Dudi Sela, scor 6-7,7-6, 6-4, 6-2 şi România conduce cu 2-0 în disputa cu Israel. Tricolorii sînt la un punct de victorie în acest meci. Sîmbătă se joacă meciul de dublu unde Horia Tecău şi Florin Mergea sînt favoriţi în faţa lui Erlich şi Leslem.

Dacă va trece de Israel, România va juca în runda a doua din grupa Euro-Africană împotriva cîştigătoarei duelului Slovacia – Slovenia. În acest moment, Slovacii conduc cu 1-0. Meciul din runda a doua e programat între 17 şi 19 iulie. 

***************************

Soţia lui Klaus Iohannis, Carmen este în tribunele meciului care se dispută la Sibiu. Ea a declarat că i-a transmis soţului rezultatul primului meci. Preşedintele Iohannis e un mare iubitor al sportului alb, el avînd programat un meci demonstrativ cu Simona Halep. Cel mai probabil acel demonstrativ se va juca în vară. (Sursa foto: DC News)

carmen

SET COPIL! Marius reuşeşte să facă break-ul la scorul de 5-4 şi îşi adjudecă setul. S-a mers cap la cap de la începutul setului, însă Copil a cîştigat break-ul cînd avea mai mare nevoie. Românul este acum la un set de victorie.

SET MARIUS COPIL! Românul cîştigă actul secund la tiebreak! 1-1 cu Dudi Sela.

Marius Copil a pierdut primul set al duelului cu Dudi Sela, scor 6-7. Românul a avut şansa de a cîştiga primul act la 6-5 pentru israelian, dar a ratat cîteva mingi de meci.

**************************************

FINAL DE MECI! Adrian Ungur cîştigă uşor duelul cu Bar Tzuf Botzer, scor 7-5, 6-3, 6-0! România conduce cu 1-0 naţionala Israelului. Urmează meciul doi, disputat între Marius Copil şi Dudi Sela.

Românul a cîştigat şi setul secund, scor 6-3! România este la un set de 1-0 în meciul cu Israel.

Adrian Ungur a cîştigat primul set, scor 7-5!

A început primul meci, Adrian Ungur – Bar Tzuf Botzer. Românul a început bine primul set şi conduce cu 3-2!

UPDATE / Primele două meciuri ale duelului dintre România şi Israel în Cupa Davis se dispută începînd cu ora 13:00 între Adrian Ungur şi Bar Tzuf Botzer, urmat de Marius Copil – Dudi Sela. Partidele vor putea fi urmărite în format LIVESCORE pe FANATIK.RO.

Cel mai bun om al oaspeţilor e Dudi Sela, numărul 89 ATP. Părinţii lui au emigrat în Israel din România

România şi Israel se vor confrunta în Cupa Davis, într-un meci contînd pentru turul 1 al grupei I valorice a zonei Europa-Africa. Cuplul de dublu, format din Horia Tecău şi Florin Mergea, este „motorul” naţionalei noastre. Cei doi sînt în top 20 ATP la dublu, însă cu colegi diferiţi. Horia Tecău e pe locul 9, în timp ce Florin Mergea se află pe 17. Înainte de meci, cei doi au declarat că se simt foarte bine pe teren atunci cînd joacă împreună. „Avem foarte multe jocuri împreună. Ne acomodăm foarte repede unul cu altul”, au spus cei doi jucători. Naţionala României va disputa meciurile în Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, pe hard. Acolo va fi prezent şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis, invitat de onoare din partea FRH.

Ca un element de culoare, jumătate din delegaţia israeliană are strămoşii îngropaţi în România. Inclusiv Dudi Sela. Părinţii lui, un şofer de autobuz şi o asistentă medicală, au emigrat în Israel din România! Numele său iniţial de familie era Sălăjean, dar a fost schimbat de tatăl său, pentru a fi mai uşor de pronunţat în Israel. La vîrsta de 2 ani, Dudi, diminutiv al lui David, a atins pentru prima dată o rachetă de tenis, iar la 7 ani a început să joace tenis.

INFO:
* Cele două echipe se întîlnesc pentru a patra oară. România a cîştigat toate cele trei confruntări anterioare. Precedenta întîlnire s-a desfăşurat tocmai în 1971
* În septembrie anul trecut, România a învins Suedia la Bucureşti cu 3-1 în barajul de menţinere în Grupa 1 zonală
* Israelul a fost învinsă, tot în septembrie anul trecut, cu 3-2 de Argentina, la Sunrise (SUA) în barajul pentru Grupa Mondială, punctele sale fiind obţinute de Sela şi dublul Erlich/Ram

Cele două loturi:

România: Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău şi Florin Mergea; Căpitan nejucător: Andrei Pavel.
Israelul: Dudi Sela, Bar Tzuf Botzer, Edan Leshem, Joathan Erlich; C`pitan nejuc`tor: Eyal Ran.

Program:

Vineri, 6 martie, de la ora 12:40 –  două partide de simplu

Sîmbătă, 7 martie, de la ora 15:00 – partida de dublu

Duminică, 8 martie, de la ora 13:00 – dou` partide de simplu