News

Curs valutar BNR, azi, 20 august. Ce surpriză a făcut moneda euro – Update

20.08.2019 | 13:11
Curs valutar BNR azi 20 august Ce surpriza a facut moneda euro  Update

Banca Națională a României urmează să publice la ora 13:00 cursul valutar valabil pentru data de 20 august. Atunci vom afla cum au fost cotate valutele lumii, printre care și cele preferate de români: euro, dolarul american, francul elvețian și lira sterlină. FANATIK vă aduce în timp real cotațiile valutelor preferate!

Update, ora 13.06: Un euro a ajuns azi la 4,7305 RON, iar un dolar este cotat la 4,2682 lei. În ceea ce privește lira sterlină, aceasta a ajuns la 5,1654 lei, iar francul elvețian este cotat la 4,3593 RON.

Curs valutar pentru euro

Luni, moneda euro a fost cotată la 4,7274 RON, după ce Banca Naţională a României (BNR) a afişat vineri un curs de 4,7274 lei pentru un euro, în creștere cu 0.0058‬ bani faţă de cotaţia anterioară, când moneda unică europeană valora 4,7216 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Luni, moneda americană a fost cotată la 4,2656 lei, după ce, vineri, moneda națională s-a depreciat în raport cu dolarul american, până la o cotaţie de 4,2656 lei, mai mult cu 0.0418 bani, comparativ cu anunţul din 14 august, respectiv 4,2238 lei pentru un dolar.

Curs valutar 20 august
Curs valutar 20 august

Cursul valutar pentru francul elvețian

Francul elvețian a fost cotat luni la 4,3506 RON, după ce Banca Națională a României a cotat pe data de 16 august moneda elvețiană la 4,3506 lei, în creștere față de cotația anterioară, din data de 14 august, când un franc elvețian a costat 4,3355 de lei.

Cum a fost cotată lira sterlină

Moneda britanică a fost cotată, luni, la 5,1830 lei, după ce lira sterlină a înregistrat o creștere, în comparație cu leul, pe data de 16 august, când a fost cotată la 5,1033 lei, față de cotația din data de 14 august, când aceasta s-a vândut cu 5,1033 de lei.

O știre foarte importantă vine astăzi din Germania, unde se pare că se instalează o mică criză financiară. Germania ar putea intra în recesiune în toamnă, după cum a avertizat Banca centrală a acestei ţări. Datele arată că uşorul declin în care a intrat prima economie europeană a continuat şi pe parcursul verii.

Bundesbank estimează, în raportul său lunar, că PIB-ul german va rămâne modest în trimestrul trei şi „ar putea continua să scadă uşor”. Ar fi al doilea trimestru consecutiv de scădere, după cele minus 0,1 procente din perioada aprilie-iunie. Adică recesiune tehnică. Printre cauze, banca naţională a Germaniei a numit conflictul comercial americano-chinez şi Brexitul.

Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României