News

Curs valutar BNR azi, 26 martie 2019. Ce valoari au valutele lumii

26.03.2019 | 12:37
Curs valutar BNR azi 26 martie 2019 Ce valoari au valutele lumii

Banca Națională a României a dat publicității marți, 26 martie, cursul valutar. Euro a crescut în raport cu moneda națională și a ajuns la 4.7564 de lei, iar dolarul a scăzut până la nivelul de 4,2005 lei.  Până la ora 13.00, valutele s-au menținut la valorile anunțate în cursul zilei de luni.

Curs valutar BNR azi, 26 martie 2019

Moneda Euro se află la valoarea de 4,75 lei, menținându-se astfel la cote apropiate de cele date publicității ieri de reprezentanții BNR. După o serie de fluctuații, moneda europeană pare să treacă printr-o perioadă de stabilitate,  situație cu care ne  întâlnim pentru prima dată în anul 2019.

În schimb, dolarul a înregistrat o ușoară creștere, menținându-se totuși, la valori apropiate celor anunțate de BNR în cursul zilei de luni. Maximul istoric în raport cu moneda națională a fost atins pe 28 decembrie 2016, 4,3504 lei/dolar.

Vezi noile cotații anunțate de BNR
Vezi noile cotații anunțate de BNR

Curs valutar BNR pentru Euro

Potrivit informațiilor transmise de BNR, moneda Euro se menține la valoarea de 4,75 lei, aflându-se într-o perioadă de stabilitate, situație cu care nu ne-am mai întâlnit până acum în anul 2019.

Curs valutar BNR Dolar

Dolarul a înregistrat o ușoară creștere, ajungând până la valoarea de 4,2047 lei, față de 4,2013 lei/unitate, cum s-a întâmplat în ziua de luni, 25 martie.

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Lira Sterlină se află la rândul ei într-o ușoară creștere în raport cu moneda națională, ajungând la valoarea de 5,5427 lei.

A crescut și indicele ROBOR

Banca Națională a României transmite periodic cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al BNR.  Din momentul afișării, acesta devine valabil pentru toate tranzacțiile încheiate în ziua următoare.

Cursul valutar reprezintă un indice de referință, casele de schimb valutar având în continuare libertatea de a aplica propriile prețuri. Cursul însă este relevant atât pentru analizarea valorii leului, în raport cu marile monede internaționale, cât și pentru analizarea situației economice a țării noastre, în ansamblul său.

În altă ordine de idei, BNR a publicat luni și noile valori ale indicelui ROBOR, iar veștile nu sunt tocmai bune pentru românii cu credite în lei. Mai concret, ROBOR a înregistrat o creștere, ajungând până la valoarea de 3,23%.

În ceea ce privește modul de calcul al indicelui ROBOR, BNR a stabilit o formulă clară, pentru ca cei interesați să poată afla cu ușurință valoarea la care a ajuns acesta. Indicele ROBOR se obține calculând media aritmetică a cotațiilor de rată a dobânzii pentru lei, folosite de marile bănci din România.