News

Curs valutar BNR, azi, 27 septembrie 2019. Care sunt cotațiile monedelor lumii înainte de weekend

27.09.2019 | 13:04
Curs valutar BNR azi 27 septembrie 2019 Care sunt cotatiile monedelor lumii inainte de weekend

Banca Națională a României va publica începând cu ora 13:00 cursul valutar pentru principalele monede ale lumii. Aceste cotații, afișate înainte de weekend, sunt valabile până luni, 30 septembrie, când se va afișat noul curs valutar. În weekend băncile se vor raporta la cursul afișat astăzi. FANATIK îți prezintă valorile la care au ajuns euro, dolarul american, lira sterlină sau francul elvețian.

Curs valutar BNR pentru vineri, 27 septembrie

UPDATE ORA 13:04. Banca Națională a cotat moneda euro la valoarea de 4,7505 lei, dolarul american a atins 4,3479 lei, în timp ce lira sterlină a înregistrat valoarea de 5,3412 lei. Prețul aurului a ajuns la suma de 209.2147 lei.

Curs valutar pentru euro

Moneda europeană a fost cotată la cursul valutar de ieri, 26 septembrie la valoarea de 4,7460 lei, în creștere față de ziua anterioară când a atins valoarea de 4,7439 lei. Euro a înregistrat la cursul valutar de marți, 24 septembrie, valoarea de 4,7485 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Dolarul american a înregistrat la curs BNR de ieri, 26 septembrie, valoarea de 4,3418 lei fiind în creștere față de ziua precedentă, miercuri, 25 septembrie, când a ajuns la valoarea de 4,3132 lei. Dolarul traversează o perioadă cu suișuri și coborâșuri dacă este să ne luăm după cursul din această săptămână. La cursul valutar de marți, 24 septembrie, dolarul a atins valoarea de 4,3174 lei.

Curs valutar pentru lira sterlină

Lira sterlină a avut o perioadă în care s-a depreciat destul de mult. La cursul valutar afișat ieri, 26 septembrie, moneda Regatului Unit al Marii Britanii a atins valoarea de 5,3443 lei, în scădere față de ziua anterioară când a înregistrat valoarea de 5, 3652 lei. În plus, lira sterlină a fost în scădere chiar și față de ziua de marți, 24 septembrie, când a avut valoarea de 5,3850 lei.

Curs valutar pentru francul elvețian

A fost o perioadă în care foarte mulți români și-au făcut credite în franc elvețian pentru că avea o valoare mică, dar ulterior a crescut. La cursul valutar de ieri, 26 septembrie, francul elvețian a atins valoarea de 4,3667 lei fiind în scădere față de ziua anterioară când a înregistrat valoarea de 4,3757 lei.

Curs valutar înainte de weekend
La ce valoare va ajunge astăzi moneda euro. Sursa foto: incont.stirileprotv.ro

România, promovată la statutul de Piață Emergentă

Țara noastră a stat timp de trei ani pe lista de monitorizare a furnizorului global de indici FTSE Russell. În această perioadă România s-a aflat la statutul de Piață de Frontieră, dar acum a ajuns într-un moment istoric. Statul român a fost reclasat și România a fost promovată la statutul de Piață Emergentă. Anunțul istoric a fost dat joi, 26 septembrie, de furnizorul global de indici FTSE Russell. Prin urmare, de anul viitor, din luna septembrie, România va trece acest nou statut.

„Suntem martorii unui moment istoric: este recunoașterea internațională că România merită să fie promovată și sunt mândru și fericit să conduc echipa care a făcut acest moment posibil. Când bursei îi merge bine și economiei îi merge bine. Îmi doresc ca noul statut să deschidă ochii cât mai multor manageri din companiile private și de stat și să privească bursa ca pe un mediu eficient prin care își pot finanța dezvoltarea afacerilor”, a declarat CEO BVB Adrian Tănase, potrivit banknews.ro.