News

Curs valutar BNR azi, 28 mai 2019. Ce se întâmplă cu moneda euro

28.05.2019 | 09:02
Curs valutar BNR azi 28 mai 2019 Ce se intampla cu moneda euro

Banca Națională a României publică astăzi, la ora 13:00 cursul valutar actualizat. Până atunci însă, ne raportăm la cele mai recente valori, date publicității în ziua de luni, 27 mai, iar veștile sunt îmbucurătoare, întrucât moneda europeană a înregistrat o ușoară scădere.  Pe de altă parte, lira sterlină  traversează o perioadă de creștere. Euro este în creștere astăzi și are o valoare de 4.7619 lei. Și dolarul american a înregistrat o creștere, ajung să fie 4.2538 lei

Curs BNR pentru Euro

Conform cotațiilor valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de către Banca Națională a României, euro costă 4,7601 lei. Prin urmare, moneda europeană a scăzut semnificativ  față de valoarea de 4,7612, stabilită în urma ședinței BNR de vineri, 24 mai.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat marți, 28 mai, la 4,2518 lei, înregistrând o scădere semnificativă,  prin comparație cu cursul afișat în data de 24 mai, atunci când valoarea acestei monede a fost de 4,2560 lei. În aceste condiții, putem spune că veștile sunt îmbucurătoare.

Află cotațiile clor mai importante valute
Află cotațiile clor mai importante valute

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în cursul zilei de marți 28 mai, lira sterlină a fost cotată la 5,3997 lei. Astfel, moneda britanică înregistrează o scădere importantă față de cotația din ziua precedentă, când avea valoarea de 5,3976 lei.

Banca Națională a României transmite periodic cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al BNR. Din momentul afișării, acesta devine valabil pentru toate tranzacțiile încheiate până la comunicarea noilor cotații.

În altă ordine de idei, BNR a publicat noile valori ale indicelui ROBOR, iar veștile suntfoarte bune pentru românii cu credite în lei. Mai concret, dupăo perioadă de stagnare, ROBOR la trei luni a scăzut, ajungând la valoarea de 3,27

În ceea ce privește modul de calcul al indicelui ROBOR, BNR a stabilit o formulă clară, pentru ca cei interesați să poată afla cu ușurință valoarea la care a ajuns acesta. Indicele ROBOR se obține calculând media aritmetică a cotațiilor de rată a dobânzii pentru lei, folosite de marile bănci din România.