News

Curs valutar BNR azi, 7 iunie 2019. Cum va fi cotată astăzi moneda euro

07.06.2019 | 13:09
Curs valutar BNR azi 7 iunie 2019 Cum va fi cotata astazi moneda euro

Noul curs al Băncii Naționale Române (BNR) pentru ziua de azi, 7 iunie 2019 vă este prezentat de FANATIK.RO, începând cu ora 13. Până la publicarea noilor cotații la monedele euro, lira sterlină și dolar american, ne vom raporta la cursul publicat ieri, 6 iunie de BNR, la ora 13.

UPDATE, ora 13:00. Euro crește din nou, ajungând să valoreze azi, 7 iunie, 4.7190 lei. Dolarul american este în scădere, fiind cotat la 4.1887 Lei

Curs BNR azi, 7 iunie 2019

Curs BNR pentru moneda euro

Moneda europeană a fost cotată în cursul zilei de ieri, 6 iunie la 4,7183 de lei, în scădere față de ziua anterioară când euro a fost cotată de 4,7295 de lei, dar și față de marți, când avea 4,7348 de lei. Românii care au credite în moneda euro se pot declara fericiți că, ratele la bănci sunt mai mici din cauza devalorizării euro.

Curs BNR pentru dolar 

Ieri, 6 iunie, dolarul american a fost cotat de BNR la suma de 4,1995 lei, în ușoară creștere față de ziua precedență când a înregistrat valoare de 4,1937 lei.

Curs BNR pentru lira sterlină

Moneda Regatului Unit al Marii Britanii, lira sterlină a fost cotată ieri, 6 iunie la valoarea de 5,3314 lei, în creștere față de cursul de miercuri, 5 iunie când lira sterlină a fost cotată cu 5,3305. La cotația de marți a BNR, GBP avea 5,3311 lei.

Indicele ROBOR în funcție de care se alcultează ratele la bănci a scăzut
Așa arată cursul BNR comunicat pe 6 iunie, joi
Sursa foto: cursbnr.ro
Banca Națională a României actualizează zilnic, începând cu ora 13, cursul valutar pentru cele mai importante monede la care se raportează leul românesc. Așadar, românii pot afla în timp real la ce valoare sunt cotate moneda euro, dolarul american sau lira sterlină. Casele de schimb valutar și băncile care lucrează în timpul weekendului sau în zilele de sărbătoare se vor raporta la cursul valutar de vineri, ultima zi lucrătoare.
Indicele ROBOR va fi înlocuit cu IRCC la programele ”Prima casă”, ”Prima mașină” și ”Investește în tine” a fost publicată oficial în Monitorul Oficial. Așadar, hotărârea care prevede utilizarea indicelui de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC)  se va compune din rata dobânzii stabilite pe baza indicelui de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor plus comisionul de gestiune datorat FNGCIMM şi recuperat de la beneficiar.
Avertizare nowcasting: ANM a anunțat COD GALBEN de ploi în 5 județe