News

Cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade în Filipine. Seismul s-a simțit puternic în capitala Manila

23.04.2019 | 08:07
Cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade în Filipine

Un cutremur cu magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter a avut loc în Filipine, capitala Manila. Un alt seism puternic a avut loc în orașul taiwanez Hualien. Acesta a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter și a înspăimântat toți localnicii.

UPDATE. Autoritățile din Filipine au anunțat bilanțul tragic după cutremurul care a avut loc luni, 22 aprilie. 11 oameni au murit. Două clădiri s-au prăbușit, iar o pană de electricitate a afectat intervenția salvatorilor

Cutremur cu magnitudine de 6.4 grade în Filipine

Un martor al Reuters a dezvăluit că mișcarea plăcii tectonice s-a simțit în capitala Taipei, acolo unde clădirile s-au clătinat intens. Potrivit Biroului Meteorologic Central din Taiwan, seismul s-a produs la o adâncime de 18 kilometri.

În primă instanță, potrivit institutului american de geofizică(USGS), magnitudinea lui a fost estimată la 6,4, menționând că epicentrul seismului a fost înregistrat la o adâncime de 15 kilometri, la nord-vest de Hualien.

Cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade în Filipine. Seismul s-a simțit puternic în capitala Manila
Seismul s-a simțit puternic în capitala Manila

Cutremur de 6,8 grade în Indonezia

În data de 12 aprilie, Indonezia a fost cutremurată, aproape de Insula Sulawesi. Cutremurul a avut o magnitudine de 6,8 grade pe scara Richter, la o adâncime de 43 kilometri. Ca urmare, autoritățile au emis o alertă de tsunami, așa că mai multor locuitori li s-a cerut să evacueze clădirile.

Cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade în Filipine. Seismul s-a simțit puternic în capitala Manila
Un cutremur cu magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter a avut loc îm Filipine, capitala Manila

De asemenea, un alt cutremur intens, care a înspăimântat llocalnicii, s-a produs cu câteva zile înainte, pe coasta Japoniei. Mișcarea plăcii tectonice a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter și a lovit este Honshu, care este cea mai mare insulă a țării, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite.

Cutremurul s-a produs la ora locală 8:30, la 108 mile în estul orașului Hachinohe, iar nouă persoane au alarmat autoritățile din cauza spaimei care i-a cuprins. În 2011, un alt cutremur a învăluit Tohoku. Acesta a avut o magnitudine de 9,1 grade pe scara Richter. Cutremurul a omorât aproximativ 16.000 de oameni, îndeosebi prin înec, după ce a generat un tsunami.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri