News

Cutremur de 6,4 grade pe scara Richter, în California! Urmat de 73 de replici

05.07.2019 | 08:26
Cutremur de 64 grade pe scara Richter in California Urmat de 73 de replici

Un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter a avut loc în California, acesta fiind cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani care a lovit zona. Mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 4 kilometri într-o zonă deşertică puţin populată. Au existat urmări serioase ale cutremurului – astfel, la Ridgecrest, aproape de epicentru, au avut loc mai multe incendii. În câteva orașe a fost întreruptă de urgență electrictatea.

Cutremur de 6,4 grade pe scara Richter, în California!

Mai mult de atât, un spital a fost evacuat. În urma primelor informații, unitatea medicală prezintă probleme de structură, iar autorităţile nu au vrut să rişte viaţa pacienţilor. Câteva drumuri au fost blocate de stânci, au crăpat sau s-au surpat. Există și surse care spun că au existat scurgeri de substanțe periculoase. Cutremurul a fost resimţit puternic și la Los Angeles, oraş care se află la 240 de kilometri de epicentru şi unde pământul s-a zguduit câteva secunde bune. Unda s-a propagat şi la Las Vegas şi în statul Nevada.

Americanii din această zonă au avut parte de emoții serioase. Au existat cel puțin 73 de replici până acum, cea mai mare fiind înregistrată la 4,6. Locuitorii Californiei, cel mai populat stat american, au fost anunţaţi că ar trebui să se aştepte la mai multe replici, unele chiar de proporții. Și Canada a trecut în urmă cu doar 24 de ore printr-un seism important. Astfel, un cutremur de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs în apropierea acestei țări.

Cutremur de 6,4 grade pe scara Richter, în California! Cutremur
Anumite drumuri s-au rupt în urma cutremurului. Sursa foto – facebook

Cutremur de ziua Statelor Unite ale Americii

Seismul s-a produs la mică adâncime, anunță Institutul Geologic American. Mișcarea tectonică a avut loc la nord-vest de insula Vancouver din statul nord-american, transmite Serviciul de prospectare Geologică din Statele Unite ale Americii. Trebuie specificat că seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri și la o distanță de aproximativ 220 de kilometri de orașul Port Hardy. Nu s-a emis încă nicio alertă de tsunami și nu s-au produs pagube materiale

De remarcat că seismul din California a avut loc chiar pe 4 iulie de ziua Statelor Unite ale Americii. Anul acesta, președintele Donald Trump a solicitat o paradă a militarilor. Gestul său a fost taxat imediat de opoziție care a precizat că totul reprezintă o cheltuială inutilă.

Tags: