News

Cutremur de 6,5 grade pe scara Richter în apropiere de Canada. Seismul s-a produs la mică adâncime

04.07.2019 | 10:14
Cutremur de 65 grade pe scara Richter in apropiere de Canada Seismul sa produs la mica adancime
Cutremur de 6,5 grade în Canada. Sursa foto: Google Maps

Un cutremur de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs în apropiere de Canada. Seismul s-a produs la mică adâncime, anunță Institutul Geologic American. Mișcarea tectonică a avut loc la nord-vest de insula Vancouver din statul nord-american, transmite Serviciul de prospectare Geologică din Statele Unite ale Americii.

Cutremur de 6,5 grade aproape de Vancouver

Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri și la o distanță de aproximativ 220 de kilometri de orașul Port Hardy. Din fericire, nu s-a emis o alertă de tsunami și nu s-au produs pagube materiale, informează autoritățile americane. Astfel de cutremure sunt considerate normale pentru nordul Americii.

Cele mai devastatoare cutremure din istorie s-au produs în țările asiatice, iar dintre acestea vom enumera câteva. Anul 2008 a fost unul negru pentru chinezi. Pe 12 mai se producea un seism cu magnitudinea de 7,9 grade pe Richter (70.000 de morți) în China, iar acesta este cel mai grav cutremur din istoria recentă a omenirii.

Cutremurul a avut loc pe coasta vestică a cercului de foc al Pacificului. Sursa foto: Smithsonian Magazine

Cele mai mari cutremure din istorie

De menționat sunt și cutremurele din Pakistan (8 octombrie 2005 – 86.000 de morți), Turcia (17 august 1999 – 17.000 de victime), Armenia (7 decembrie 1988 – 25.000 de morți) și Peru (31 mai 1970 – 15.000 de victime). Cele mai grave cutremure din România care au avut loc în ultimii ani au fost cel din 1977 și 1986 când au murit peste 1,500 de persoane în total.

Departamentul pentru Situații de Urgență din România a început în ultimii doi ani efectuarea unor simulări în caz de cutremure sau incendii pentru a pregăti populația. „Exerciţiul despre care vorbim are ca menire testarea concepţiei de răspuns la cutremur, modul în care reacţionează fiecare dintre judeţele ţării (…)

Și modul în care reacţionează autorităţile din Bucureşti şi autorităţile centrale (…) Urmează să se facă mai multe testări şi mai multe scenarii (…), precum scenariul pe testarea sistemului de comunicaţii şi al luării deciziilor, (…) fără să fie emise ordine”, a declarat recent Raed Arafat.

Tags: