News

Cutremur devastator în China! Seismul de 6 grade a ucis cel puțin 13 oameni. Video

18.06.2019 | 08:26
Cutremur devastator în China! Seismul de 6 grade a ucis cel puțin 13 oameni. Video
Un puternic cutremur s-a produs în China aseară. Sursa foto: NewsBeezer

Un puternic cutremur s-a produs în China aseară. Cutremurul a avut magnitudinea de 6 grade pe scara Richter, iar 6 persoane au murit în urma zguduirii pământului. Cutremurul a lovit în provincia Sichuan situată în sud-vestul statului. Din primele informații oferite de autorități, există cel puțin 75 de răniți, iar medicii și polițiștii chinezi se așteaptă ca numărul morților să crească.

Cutremur puternic în China: Zeci de răniți și cel puțin 6 morți

UPDATE, 08:32 Sunt deja 13 morți în urma cutremurului produs în China, conform autorităților din provincia Sichuan.

Epicentrul seismului a fost localizat în apropierea orașului Yibin, conform agenției Xinhua, scrie știrileprotv.ro. Persoanele decedate despre care scrie presa chineză erau din provinciile Changning şi Gongxian. Seismul a avut loc la ora locală 22 și 55 de minute la o adâncime de doar 16 kilometri, fapt pentru care a provocat foarte multe pagube și victime.

Seismul a fost urmat apoi de alte patru replici, iar în 40 de minute a urmat cea mai mare replică, de 5,1 grade pe Richter. Nu este prima oară când un astfel de cutremur devastator are loc în provincia Sichuan. Cel mai mare seism din ultimii ani a fost cel din anul 2008, când au murit 87.000 de oameni. Cutremurul de atunci a avut o magnitudine de 7,9 pe Richter.

Cutremurul din China care a creat panică pe Internet

Au fost postate mai multe imagini pe rețelele de socializare în care se poate vedea cât de puternică a fost mișcarea tectonică la o adâncime mică. Videoclipurile urcate pe Twitter s-au viralizat la scurt timp după producerea seismului. Într-un dintre ele, se vede cum se mișcă becurile și candelabrele, iar oamenii sunt extrem de panicați.

Cutremurul a produs și o serie de pagube, căci multe clădiri au înregistrat fisuri, iar unele geamuri de la magazine și hoteluri s-au spart. În provinciile unde s-au înregistrat cei mai mulți morți au ajuns urgent peste 300 de echipaje de pompieri, medici și polițiști pentru a efectua căutări de posibile victime, după ce în primele ore s-au înregistrat 6 decese.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri