News

Cutremur puternic pe o insulă din Grecia. Seismul a avut o magnitudine de 5,7 grade

Un nou cutremur puternic a fost raportat pe o insulă din Grecia. Seismul produs miercuri dimineață a avut o magnitudine de peste 5 grade pe scara Richter.
29.12.2021 | 08:28
Cutremur puternic pe o insula din Grecia Seismul a avut o magnitudine de 57 grade
Cutremur puternic pe o insulă din Grecia. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Un cutremur puternic s-a înregistrat, miercuri dimineața, în Grecia. Seismul de 5,7 grade pe scara Richter și s-a produs în Insula Creta, Grecia, a anunţat Institutul de Geodinamică al ţării.

Deocamdată nu se cunosc dacă sunt victime sau pagube materiale. Seismul a fost resimțit până în Egipt, transmite Reuters.

ADVERTISEMENT

Potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean, inițial cutremurul a fost înregistrat la 6,1 grade pe scara Richter. Acest seism vine la doar 72 de ore distanță după ce un alt cutremur s-a produs în spectaculoasa insulă din Marea Mediterană.

Cutremur puternic în insula Creta din Grecia. A fost resimțit în câteva orașe din Egipt

“În ziua de 29 Decembrie 2021, la ora 07:08:06 (ora locală a României), s-a produs în Creta, Grecia, un cutremur puternic cu magnitudinea mb 6.2, la adâncimea de 50km”, anunță Institutul Național de Fizică a Pământului.

ADVERTISEMENT

La finalul săptămânii, alte două seisme au fost resimțite în Grecia. Un cutremur cu magnitudine 5,4 s-a produs duminică, de asemenea, în largul insulei grecești Creta.

Seismul a avut loc la adâncimea de 6,3 kilometri, a precizat Institutului Geologic al țării. Cutremurul, care a avut loc la ora locală 20.59, a fost urmat la două minute de o replică de magnitudine 4,2. Nu au fost înregistrate pagube.

ADVERTISEMENT

Tot duminică, 26 decembrie, un alt seism de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în aceeași regiune din Grecia și s-a resimțit în insulele Karpathos, Kassos, Rodos și Santorini.

Un cutremur de peste 6 grade s-a produs în luna octombrie

În luna octombrie, insula elenă Creta a fost lovită mai multe seisme puternice. Ultimul dintre ele a avut loc pe 19 octombrie.

ADVERTISEMENT

Potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean, cutremurul de atunci a avut magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter.

Seismul a fost înregistrat la 120 de kilometri de orașul Heraklion.

Această regiune situată în Marea Mediterană este afectată des de mișcări tectonice deoarce se află într-o zonă activă din punct de vedere seismologic.

ADVERTISEMENT
Tags: