Sport

Cuza Sport Brăila, victorie clară la primul meci după înjunghierea baschetbaliștilor americani

09.10.2018 | 20:46
Cuza Sport Brăila, victorie la debutul în noul sezon competițional

Echipa de baschet masculin Cuza Sport Brăila a debutat în noul sezon competițional cu o victorie clară pe terenul celor de la CS Universitatea Cluj-Napoca, formație de urna C valorică în Liga Națională de Baschet Masculin.

Cele două formații s-au întâlnit în cadrul primului tur al Cupei României, iar meciul s-a terminat cu scorul de 85-52 în Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Partida a fost la discreția elevilor lui Cătălin Ștefănescu. Echipa brăileană, câștigătoarea eșalonului second în sezonul precedent, a dominat partida încă din start când au câștigat primul sfert cu 25-11. La pauză, tabela arăta 46-25 pentru brăileni, care nu au cedat inițiativa nici în sferturile 3 și 4 și și-au creat un avantaj de 33 de puncte, înaintea returului care se va disputa tot la Cluj, miercuri 10 octombrie, de la ora 17:00.

Cuza Sport Brăilea, victorie într-un debut întârziat de un conflict sângeros

Dubla manșă dintre cele două formații trebuia să se dispute în urmă cu două săptămâni, dar brăilenii au obținut o amânare din partea organizatorilor competiției în urma atacului sângeros căruia i-au căzut victimă doi dintre sportivii lui Cuza Sport, în seara de 15 spre 16 septembrie.

Reamintim că Joseph McClain și Darrel Bowie au fost internați în spital după ce au fost atacați de un clan de interlopi într-un local din centrul orașului Brăila. Cei doi bărbați au fost internați de urgență la spital și au avut nevoie de operații complicate. Bowie a suferit o plagă în zona abdominală care a necesitat transportarea și internarea la Spitalul Floreasca, de unde între timp a plecat și s-a întors în SUA pentru a continua recuperarea. De partea cealaltă, McClain este în continuare la Brăila, după ce a suferit o plagă la nivelul toracelui, care i-a perforat plămânul. El a făcut deplasarea cu echipa la Cluj, unde și-a susținut colegii, după cum se vede pe facebook-ul trupei de pe malul Dunării:

Gepostet von ACS Cuza Sport Brăila am Dienstag, 9. Oktober 2018

Cei doi baschetbaliști americani ar fi trebuit să ajute clubul de pe malul Dunării în cursa pentru playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Tags: