News

Dacian Cioloș a intrat în cursa pentru șefia Renew Europe! Ce anunț a făcut liderul PLUS

17.06.2019 | 11:54
Dacian Ciolos a intrat in cursa pentru sefia Renew Europe Ce anunt a facut liderul PLUS
ADVERTISEMENT

Fostul premier al României, Dacian Cioloș a intrat în cursa pentru șefia Renew Europe! Acesta a anunțat că şi-a depus candidatura pentru poziţia de lider al noii grupări din Parlamentul European, „Reînnoim Europa”. Omul care conduce formațiunea politică Plus a spus că este pregătit să lupte pentru o asemenea funcție importantă după ce a reușit să dea lovitura în țară, alături de colegii de la USR.

Dacian Cioloș a intrat în cursa pentru șefia Renew Europe!

Dacian Cioloş este principalul favorit după ce fostul ministru francez pentru Europa, Nathalie Loiseau, s-a retras din cursă. „Bineînţeles, încrederea cetăţenilor vine cu o imensă responsabilitate. Ei se aşteaptă la o Europa diferită şi mai bună. Se aşteaptă la rezultate concrete. Trebuie să gestionăm situaţia protecţiei sociale şi trebuie să facem cetăţenii mai puternici în faţa revoluţiei digitale, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Trebuie să facem o treabă mai bună privind schimbările climatice. Trebuie să găsim o soluţie pentru migraţie, pentru ca eforturile să fie înţelese mai bine. Trebuie să oferim de asemenea putere mediului de afaceri şi start-up-urilor”, a declarat Dacian Cioloș care nu a ezitat și a precizat că are câteva obiective clare dacă reușește să obțină această funcție.

Dacian Cioloș a intrat în cursa pentru șefia Renew Europe! Dacian Cioloș
Dacian Cioloș a ieșit pe 3 în România la alegerile europarlamentare. Sursa foto – facebook

Cioloș, umăr la umăr cu președintele Franței

„În mandatul meu, sunt pregătit să îmi dedic toată energia şi eforturile pentru a face ca acest grup şi această nouă abordare privind politica să funcţioneze şi să aducă rezultate concrete pentru cetăţeni”, a mai spus Cioloș. De remarcat că din Renew Europe fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron) precum şi alţii.

ADVERTISEMENT

Gruparea are în total de 110 locuri în noul parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.