News

Dacian Cioloș, acuze dure la adresa PSD și a lui Liviu Dragnea! „Încep să se comporte ca pe propria moşie şi să considere că au dreptul să ridice pe oricine de pe stradă”

18.05.2019 | 14:40
Dacian Ciolos acuze dure la adresa PSD si a lui Liviu Dragnea Incep sa se comporte ca pe propria mosie si sa considere ca au dreptul sa ridice pe oricine de pe strada

Fostul premier, Dacian Cioloș a lansat câteva acuze dure la adresa PSD și a lui Liviu Dragnea! Omul din fruntea Alianței 2020 USR – PLUS crede că liderilor PSD li s-a urcat puterea la cap. Cioloș nu înțelege cum în 2019 s-a ajuns la la ridicarea oamenilor de pe stradă și nici justificarea ulterioară a intervenției în forţă a jandarmilor. Cioloș s-a referit la episodul de la Topoloveni, acolo unde mai mulți protestatari anti- Dragnea și anti – PSD au fost luați cu duba.

Dacian Cioloș, acuze dure la adresa PSD și a lui Liviu Dragnea!

“Li s-a urcat la cap puterea, ridică oameni de pe stradă, iar asta înseamnă provocare. Ei aşteaptă ca oamenii să răspundă prin agresiune, prin violenţă ca să justifice agresiunea şi violenţa, aşa cum au făcut-o pe 10 august. (…) E semnul că Liviu Dragnea şi PSD-ul încep să se comporte ca pe propria moşie. Ei consideră faptul că oricine îşi exprimă părerea reprezintă un atac asupra lor şi că au dreptul să ridice de pe stradă pe oricine le stă împotrivă. Mie mi se pare că intrăm într-o zonă foarte periculoasă“, a declarat Dacian Cioloş.

Pentru liderul Alianței USR-PLUS lucrurile sunt cât se poate de clare. Cioloș consideră că, în acest moment, în România nu se mai vorbește strict de hoţie din bani publici, ci şi de un atac al puterii la adresa românilor care au curajul să se exprime. “Asta mi se pare mult mai periculos, pentru că e un atac la democraţie. Astea mi se par nişte derapaje periculoase şi e important ca românii să vadă acest lucru, să nu le mai fie teamă.

Dacian Cioloș, acuze dure la adresa PSD și a lui Liviu Dragnea! Cioloș
Dacian Cioloș nu a înțeles gestul Jandarmeriei de a ridica protestatarii anti-PSD la Topoloveni, Dursun Aydemir / Anadolu Agency

Cioloș face apel la rațiune în preajma alegerilor

Nu vă fie teamă de intimidările PSD. Au început cu funcţionarii publici, pentru că îi aveau la mână, prin faptul că le dau un salariu într-o instituţie publică. PSD confundă bugetul public cu propriul buget. Merg şi se laudă că PSD dă bani. Dar deja confundă libertatea câştigată de români şi ăsta e un lucru periculos. De ceea trebuie să le dăm o lecţie prin votul din 26 mai. Să nu ne fie teamă“, a adăugat Dacian Cioloş.

Cu toate acestea, Dacian Cioloș crede că PSD nu trebuie confundat cu alegătorii acestui partid şi spune că nimeni nu trebuie să se răspundă la provocări. “Să nu confundăm PSD şi mâna asta de oameni care a pus mâna pe acest partid cu cei care i-au votat şi să nu mai răspundem  provocărilor menite să dezbine şi să creeze neîncredere şi suspiciune. Ăsta e modul lor de guvernare, provocându-ne pe unii împotriva celorlalţi“, a mai spus Dacian Cioloş.