Dacian Cioloș, mesaj ferm legat de venirea la guvernare a PLUS! „Nu vom tăia salariile și pensiile românilor”

Alexandru Năstase   
în HotNews
14/09/2019, 11:46
Dacian Cioloș, mesaj ferm legat de venirea la guvernare a PLUS! „Nu vom tăia salariile și pensiile românilor” GALERIE FOTO
Dacian Cioloș ar putea fi numit premier dacă Dan Barna devine președinte. Sursa foto - facebook

Fostul premier al României, Dacian Cioloș a transmis un mesaj ferm legat de o eventuală venire la guvernare a PLUS! Liderul formațiunii a vrut să le răspundă în acest fel contestatarilor și celor din PSD care au spus că vor urma tăieri de salarii și de pensii în cazul în care fostul tehnocrat se întoarce în Palatul Victoria. Cioloș spune că nu se pune problema de așa ceva și a precizat că întreaga poveste reprezintă de fapt o strategie ieftină de campanie inventată de Ion Iliescu în anii 90.

Dacian Cioloș, mesaj ferm legat de venirea la guvernare a PLUS!

„PLUS nu va tăia salariile și pensiile românilor dacă ajunge la guvernare. Declar acest lucru cât se poate de ferm, pentru a pune capăt minciunii pe care Viorica Dăncilă o tot repetă în spațiul public. PSD și-a făcut un obicei din a câștiga voturi inducându-le românilor diferite spaime, ba a străinilor care vor să ne ia țara, ba a opoziției care vrea să taie salariile și pensile.

Atât știe partidul lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă: să îi sperie pe oameni că, dacă “opoziția cea rea” vine la putere, o să le ia din ceea ce PSD le-a dat cu atâta “mărinimie”. Strategie ieftină de campanie, inventată de Ion Iliescu și de colegii lui în anii ’90. Oamenii s-au convins în atâția ani că sunt doar vorbe goale. Tot ce a făcut PSD când a guvernat țara a fost să crească cu sume derizorii salariile bugetarilor și pensiile și să umple cu sume uriașe conturile clientelei de partid. Iar aceste creșteri nu s-au bazat pe vreo strategie savantă care să ajute economia românească să se dezvolte, ci prin împrumuturi externe care au îndatorat generații și generații de acum înainte. Oamenii trebuie să știe: PSD a amanetat viitorul copiilor noștri.

„Nu vom tăia salariile și pensiile românilor”

PSD e partidul care mărește salarii și pensii pe banii altora. Noi vrem să plătim aceste salarii și pensii dezvoltând economia și permițând românilor care vor să muncească cinstit să o facă la ei în țară, nu prin străinătate. Ca o ironie a sorții, exact în ziua în care Viorica Dăncilă propunea un pact pentru “bunăstarea” românilor și soma opoziția să semneze că nu va tăia salariile și pensiile, Banca Națională dădea un comunicat în care ne anunța că datoria externă a României a crescut, în primele șapte luni din acest an, cu peste opt miliarde de euro, în special din cauza împrumuturilor făcute de Ministerul Finanțelor prin emisiunile de euroobligatiuni.

Noi nu avem nevoie să semnăm un pact cu PSD, știm exact ce avem de făcut pentru a plăti pensiile și salariile cetățenilor români nu din bani de împrumut, ci din bani produși în România. Atât a învățat PSD, să se împrumute ca să plătească salariile și pensiile, iar apoi să spună că avem creștere economică. Orice economist știe, chiar și cei care o sfătuiesc pe Viorica Dăncilă, că o creștere economică bazată doar pe consum nu este o creștere sănătoasă și că ea se va întoarce, în scurt timp, împotriva oamenilor”, a scris Dacian Cioloș pe o rețea de socializare

 

 

Închide ×