News

Dacian Cioloș, reacție promptă după ce Dragnea a comparat protestele anti PSD cu cele din Germania nazistă! „Îşi pierde controlul propriilor cuvinte şi gânduri”

14.05.2019 | 14:24
Dacian Ciolos reactie prompta dupa ce Dragnea a comparat protestele anti PSD cu cele din Germania nazista Isi pierde controlul propriilor cuvinte si ganduri

Fostul premier, Dacian Cioloș a avut o reacție promptă după ce Liviu Dragnea a comparat protestele anti PSD cu modul în care se comportau Cămășile negre, în anii 30, în Germania nazistă. Liderul partidului PLUS crede că omul numărul 1 din partidul de guvernământ îşi pierde controlul propriilor cuvinte şi gânduri. De remarcat că Dragnea a declarat de curând că USR şi “civilizatul Cioloş” oferă bătăi de stradă şi vor să-şi impună punctul de vedere cu bâta.

Dacian Cioloș, reacție promptă după ce Dragnea a comparat protestele anti PSD cu cele din Germania nazistă!

“Cred că Liviu Dragnea îşi pierde controlul propriilor cuvinte şi gânduri. Să faci o astfel de afirmaţie este o jignire adusă memoriei milioanelor de victime ale nazismului. Liviu Dragnea, dacă mai are un dram de decenţă sau măcar de raţiune, ar trebui să-şi ceară scuze. Nu mă aştept să o şi facă, pentru că pare că trăieşte tot mai mult într-o lume a lui şi nu prea mai are contact cu realitatea. În fruntea statului astfel de oameni sunt un pericol pentru toată societatea”, a postat Dacian Cioloş pe o rețea de socializare.

Mai exact, totul a plecat după ce președintele PSD a precizat că a avut dificultăți în a le solicita membrilor şi simpatizanţilor partidului pe care îl conduce și care vin la mitinguri “să nu riposteze la violenţe”. “Mă uitam la aceste violenţe şi încercam să mă gândesc dacă este vreo diferenţă şi n-am găsit nicio diferenţă în modul în care se comportau Cămăşile negre (…) în anii ’30, în Germania nazistă. Acelaşi lucru: să nu mai ai opinie, să îi baţi, să îi sperii…”, a fost afirmația care a agitat spiritele.

Dacian Cioloș, reacție promptă după ce Dragnea a comparat protestele anti PSD cu cele din Germania nazistă! Cioloș
Dacian Cioloș în timpul unei declarații de presă. Credit: Stocki/face to face

Dragnea spune că nu vrea bătăi de stradă

Liviu Dragnea nu s-a oprit aici și a precizat că în România se dorește să se ajungă la „bătăi de stradă”. Liderul PSD a acuzat în termeni duri cele două partide din opoziție, USR și PLUS. “Păi să ştiţi că dacă cetăţenii care spun că sunt de bună credinţă şi se lasă în continuare manipulaţi de oameni ca cei pe care i-aţi văzut dumneavoastră, cei care sunt în spatele lor, cei care îi plătesc şi îi finanţează, cei care îi încurajează, cei care îi protejează şi mă refer la instituţiile statului – Codul penal cu care stă în gură atât de mult Iohannis şi stăpânii lui de la Bruxelles este atât de clar aici: orice împiedicare a unei manifestări autorizate este infracţiune.

Acolo vor să ducă România, cei care vor să ajungă România cu bătăi pe stradă, cu impunerea punctului de vedere cu bâta, cu impunerea unei guvernări cu bâta, să-i voteze. Să-i voteze şi să se laude cu asta. Asta oferă USR-ul, asta oferă Cioloş, civilizatul de Cioloş”, a mai spus Dragnea.