News

„Dacian Cioloș va fi desemnat premier”. Războiul dintre Ludovic Orban și USR PLUS continuă

23.10.2020 | 17:40
Dacian Ciolos va fi desemnat premier Razboiul dintre Ludovic Orban si USR PLUS continua
ADVERTISEMENT

PNL așteaptă cu nerăbdare alegerile din 6 decembrie, însă e cert că liberalii nu pot obține peste 51%, astfel că e nevoie de o alianță pentru a conduce țara.

Cu toate acestea, alianța cu USR PLUS e cel puțin discutabilă în contextul în care premierul Ludovic Orban și cei din USR PLUS nu ratează nicio ocazie să se „înțepe”.

ADVERTISEMENT

Este și cazul zilei de vineri, 23 octombrie, când cei de la PLUS au propus premierul în cazul în care vor ajunge la guvernare: pe Dacian Cioloș.

Război total între USR PLUS și PNL, din cauza lui Ludovic Orban

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a anunțat că partidul nu concepe ca noul premier după alegerile din 6 decembrie să fie Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar.

Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare. Domnul Orban m-a dezamăgit că a mințit miercuri dimineață, când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt neadevărate. Înțeleg bătălia politică, înțeleg meciul de campanie, înțeleg de ce toată lumea atacă.

ADVERTISEMENT

Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toții. Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a afirmat deputatul USR, conform Digi 24.

Alegerea lui Florin Iordache, zis și „altă întrebare”, din PSD la șefia Consiliului Legislativ printr-o presupusă alianță între USR și PSD l-a enervat la culme pe Ludovic Orban, care a răbufnit.

ADVERTISEMENT

Mie îmi arată că cei care au votat ieri cu PSD sunt în pragul nebuniei. PNL a avut candidat pe domnul Zegrean și toate voturile obținute de candidatul nostru au fost din partea parlamentarilor PNL.

După cum arată rezultatele, nu există altă variantă, dacă ne uităm la voturile obținute de Iordache și de candidatul USR, altă concluzie nu se poate trage (au votat împreună PSD și USR)”, a explicat Ludovic Orban.

În replică, cei din USR l-au făcut mincinos pe Orban. „Este o minciună ordinară, un atac de campanie murdar. Niciun USR-ist nu a votat în vecii vecilor cu Iordache. Poate de la PNL au votat. Cel puțin 20 de liberali l-au votat pe domnul Iordache. Noi l-am votat pe domnul Zegrean.

M-a mirat faptul că domnul Zegrean a primit așa de puține voturi. Mi se pare cu atât mai revoltător că domnul Orban lansează un asemena atac. M-aș lăsa strâns de ușă, dar nu l-aș vota niciodată pe domnul Iordache. Sunt acuzații mincinoase. Toată lumea își dă seama că USR nu poate vota cu Iordache. Cred că a fost un troc PSD-PNL care a eșuat”, a replicat Cătălin Drulă.

Ludovic Orban a ridiculizat USR-ul după alegerile locale din 27 septembrie

Ludovic Orban pare să aibă ceva personal cu USR, în condițiile în care actualul premier nu ratează nicio ocazie să ridiculizeze partidul care, teoretic, ar trebui să îi ajute să conducă țara pentru următorii patru ani.

PNL a câștigat alegerile cu 34%, pe 2 a fost PSD cu 30%, pe 3 a fost USR cu 13%. Ăsta-i rezultatul, ca și câștiguri unii nu văd decât victoriile de la Timișoara și Brașov. PSD a plecat de la 1.700 primari, PNL are 1.250 de primari, PMP are 50 de primari și abia pe locul 4 e USR-Primar cu 45 de primari.

Noi ne comparăm cu PSD-ul, nu putem compara 1.250 de primari cu 45 de primari. E greu să bați un primar PSD în primul tur? Ei pleacă de la 30% din start”, a declarat Orban la B1 TV.

ADVERTISEMENT