News

Dan Barna cere ajutor din afara țării după cazurile Caracal și Galați: „Vom asista la falimentul întregului stat”

05.08.2019 | 16:24
Dan Barna cere ajutor din afara tarii dupa cazurile Caracal si Galati Vom asista la falimentul intregului stat

Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, susține că România trebuie să se reseteze complet după cazurile Caracal și Galați și solicită sprijin internațional. Politicianul susține că dacă nu se acționează urgent România va fi o țară falimentară din toate punctele de vedere, iar situația în care ne aflăm este una de cotitură.

Dan Barna spune că statul român va da în curând faliment

Barna a spus că nu este nicio rușine ca țara noastră să ceară ajutorul de la partenerii europeni, mai ales că situația o cere. Acesta spune că țara noastră este într-o criză profundă și că trebuie să se instituie o stare de urgență în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Politicianul vorbește despre necesitatea unor echipe mixte formate din forțele de ordine din România și experți străini.

Totodată, Barna spune că la baza ineficienței și incompetenței criminale la care asistă toți stupefiați de mai bine de o săptămână stă corupția mascată care afectează, în cele din urmă, vieți omenești la propriu. Acum, vedem că suntem cu un picior în groapă și din cauza crimei organizate și incapacității unor instituții de a garanta dreptul la viață și siguranță al cetățenilor”, a scris Dan Barna pe Facebook.

dan barna
Dan Barna candidează la alegerile prezidențiale din acest an. Sursa foto: Ora de Sibiu

Liderul USR cere măsuri urgente și instituirea stării de criză

Barna acuză instituțiile statului, în special Ministerul Afacerilor Interne și vorbește despre un eșec lamentabil al guvernării PSD-ALDE, care asistă muțește la aceste cazuri groaznice. Aceste disfuncționalități amenință siguranța cetățeanului de rând și pot duce la cazuri și mai complicate pe viitor, mai spune candidatul la prezidențiale.

„Este nevoie urgentă de intervenție de la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care să pornească, concentrat, o restructurare a instituțiilor falimentare, de la Poliția din Caracal și Galați, până la structurile centrale ale MAI și parchetelor care nu au gestionat aceste situații (…) Avem nevoie de o resetare urgentă, sau vom asista la falimentul întregului stat!”, a mai scris Dan Barna.