News

Dan Barna vrea să îl schimbe pe Klaus Iohannis, pe care îl critică: „Aș fi avut o prezență mai dinamică în spațiul public”

22.06.2019 | 16:13
Dan Barna vrea sa il schimbe pe Klaus Iohannis pe care il critica As fi avut o prezenta mai dinamica in spatiul public

Dan Barna a fost invitat în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24 unde a vorbit despre planurile pe care Alianța 2020 le are și a spus că scopul USR și PLUS este de a câștiga toate alegerile care vor urma, lansând săgeți către Klaus Iohannis. Barna, prin mesajul său vehement, se opune în acest moment unei candidaturi unice la prezidențiale din partea Opoziției, așa cum liberalii și-ar dori.

Dan Barna susține că USR-PLUS vor să câștige alegerile și nu îl vor susține pe Iohannis

Dan Barna a avut și câteva critici de adresat lui Iohannis, despre care a spus că a fost un președinte bun pentru România doar că spre deosebire de fostul primar al Sibiului el ar fi fost mult mai prezent în spațiul public. Acesta a spus că scopul USR-PLUS este să câștige toate alegerile care vor urma (prezidențiale, locale, parlamentare) și că formațiunile politice nu participă la scrutin „de amorul artei”.

Cât despre zvonurile că USR ar putea înghiți partidul lui Ponta, Pro România, Barna nu a vrut să comenteze. Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta a devenit mai frecventabil pentru că s-a schimbat, liderul USR a spus că nu știe ce să zică și a amintit de guvernarea Ponta pe care o consideră o perioadă nu tocmai fericită din istoria României.

Barna spune că, în locul lui Iohannis, ar fi fost mult mai dinamic. Sursa foto: Digi 24

Dan Barna ar fi fost un președinte diferit de Iohannis

”Scopul meu și al alianței este de a câștiga toate alegerile la care participăm. Nu-mi propun să participăm de amorul artei (…) „Mandatul președintelui a fost unul care a contat foarte mult în a păstra România pe o direcție europeană în lupta asta de trei ani.

Președintele a fost unul dintre actorii importanți. (…) Poate aș fi avut o prezență mai dinamică în spațiul politic la unele momente”, a declarat Dan Barna în emisiunea de la postul de știri Digi 24.