Fotbal international

Dan Petrescu, încă un eşec în China. Salvarea e tot mai departe pentru “Bursuc”

11.08.2018 | 17:50
Dan Petrescu inca un esec in China Salvarea e tot mai departe pentru Bursuc

Viaţă grea pentru Dan Petrescu, aflat la încă un eşec în China. Echipa sa, lanterna roşie a primei divizii, Guizhou Zhicheng, a mai bifat un eşec la cele care le avea până la etapa a 17-a, prima a returului. Guizhou a pierdut cu 1-0 pe terenul lui Hebei Fortune și cu doar 8 puncte miracolul supraviețuirii devine tot mai mult o Fata Morgana.

În prima repriză echipa “Bursucului” a evoluat destul de bine şi ar fi putut deschide scorul, având două situaţii bune de finalizare. Singurul gol al partidei a venit în minutul 54, autor jucătorul chinez Dong Xueshong. Toate eforturile oaspeţilor pentru a pleca măcar cu un punct au fost inutile, apărarea lui Hebei rezolvând cu calm şi siguranţă. Pe teren s-a aflat şi francezul Kevin Boli, refăcut după accidentarea cu care a venit încă de la momentul transferului, fostul fundaş central al lui CFR Cluj dând mai multă siguranţă echipei, dar neputând  interveni la faza golului.La gazde s-a văzut enorm experienţa argentinianului Javier Mascherano, care a fost şeful liniei de mijloc şi şi-a coordonat excelent coechipierii în teren.

Dan Petrescu, încă un eşec în China. L-a bătut echipa lui Mascherano

Guizhou se află la mare distanţă de locul prim salvator, poziţia a 16-a, nu mai puţin de opt puncte în urma celor de la Dalian Yifang. Şi cealaltă formaţie care actualmente ocupă poziţie retrogradabilă, Chongqing Lifan, are avans de şapte puncte peste “Bursuc”. În etapa viitoare Guizhou se va deplasa pe terenul celor de la Shanghai Shenhua, încă o partidă pe teren străin, care se anunţă la fel de grea, pentru că formaţia din Shanghai se află pe locul 8.

Dan Petrescu, încă un eșec în China. Misiune aproape imposibilă pentru salvare, dar este de pe acum confirmat şi pentru liga a doua
Dan Petrescu, încă un eșec în China. Misiune aproape imposibilă pentru salvare

Dan Petrescu a fost adus în această vară, după ce a câştigat campionatul din Liga 1 Betano cu CFR Cluj. El a ştiut de la bun început la ce se înhamă, pentru că nu a fost cel care a efectuat pregătirea dinaintea campionatului cu echipa, ci a sosit în plin campionat, ceea ce a însemnat un mare handicap, pentru că nici nu a putut să-şi aducă jucătorii pe care îi voia, nici nu a efectuat stagiul de pregătire dinaintea sezonului.

Petrescu va rămâne şi dacă echipa va retrograda

În iarnă Petrescu a vrut să îl aducă şi pe Bilel Omrani de la CFR Cluj şi se părea la un moment dat că va reuşi, însă în cele din urmă jucătorul francez cu origini maghrebiene a ales să rămână în Gruia, unde a jucat partidele din al doilea tur preliminar al Champions League, competiţie părăsită repede de feroviari, care acum sunt însă foarte aprope de accesul în play-off-ul Europa League.

Singurul jucător cu adevărat de valoare este croatul Nikica Jelavic, care a şi marcat câteva goluri în ultimele meciuri, arătând că vine de la Everton, adică de la o echipă de Premier League. Cum şefii clubului sunt tot mai convinşi că retrogradarea este cu greu de evitat, patroana clubului a anunţat că încrederea în tehnicianul român este în continuare la fel de mare şi că Dan Petrescu va continua şi în liga secundă, cu scopul evident de a forţa o repromovare imediată, învăţând din erorile care au dus la dezastrul din actuala ediţie, începută foarte prost şi continuată la fel.

Tags: