Fotbal international

Dan Petrescu, învins în China de echipa lui Cannavaro. Doar un miracol îl salvează de la retrogradare

28.10.2018 | 15:59
Dan Petrescu invins in China de echipa lui Cannavaro Doar un miracol il salveaza de la retrogradare

Trupa antrenată de Dan Petrescu a fost învinsă în etapa cu numărul 27 a campionatului din China de echipa lui Fabio Cannavaro. Guizhou Zhicheng – Guangzhou Evergrande s-a terminat 0-3, iar antrenorul român mai poate fi salvat de la retrogradare doar de un miracol. Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, Guizhou Zhicheng e pe ultimul loc în clasament, la 7 puncte de locul 14, care asigură rămânerea în prima ligă chineză. Practic, Dan Petrescu are nevoie de un parcurs perfect în ultimele meciuri, iar adversarele trebuie să se încurce.

Emoțiile au început pentru Dan Petrescu încă din minutul 37 al partidei Guizhou Zhicheng – Guangzhou Evergrande, când echipa antrenată de Fabio Cannavaro a deschis scorul prin Zhang Chenglin, din pasa lui Talisca, stabilind scorul pauzei. Oaspeții au marcat și după reluarea jocului, prin Yu Hanchao, în minutul 53, din pasa lui Deng Hanwen. Talisca și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 73, când a înscris din pasa lui Yu Hanchao și a stabilit scorul final, 0-3.

Învins de Cannavaro în China, Dan Petrescu este la un pas de retrogradare

Echipa antrenată de Dan Petrescu rămâne și după aces meci pe ultimul loc în Superliga din China, cu 21 de puncte după 27 de etape disputate, la 7 puncte în spatele ocupantei locului 14, Tianjin Teda, poziție care asigură rămânerea pe prima scenă a fotbalului chinez și în sezonul următor. Cu 3 etape înainte de finalul stagiunii, Guizhou Zhicheng este obligată să câștige toate partidele rămase, iar adversarele de pe locurile 14 și 15 să facă pași greșiți. În aceste condiții este greu de crezut că tehnicianul român își va îndeplini obiectivul impus la semnarea contractului cu gruparea chineză.

Clasament Superliga China
Clasament Superliga China

Echipele trimise în teren de Petrescu și Cannavaro la partida Guizhou Zhicheng – Guangzhou Evergrande

Guizhou Zhicheng (4-4-2): Zhang – Yang, Boli, Lin, Tang – Liu, Min, Fan, Zheng – Ilhamjan, Jelavic.

Guangzhou Evergrande (4-2-3-1): Zeng – Li, Feng, Zhang, Deng – Yu, Zheng – Talisca, Paulinho, Gao – Alan.

Tags: