Fotbal intern

Dan Petrescu, pesimist înaintea returului cu Astana: “La televizor nu v-aţi dat seama cât de buni sunt!”

16.07.2019 | 20:39
Dan Petrescu, pesimist înaintea returului cu Astana! "E cel mai greu meci de când sunt la CFR"Dan Petrescu, înaintea returului cu Astana din preliminariile Champions League

Dan Petrescu a susținut marți conferința de presă premergătoare returului din turul întâi preliminar la Ligii Campionilor, împotriva celor de la Astana. Iar antrenorul clujenilor n-a părut prea încrezător că CFR Cluj poate întoarce rezultatul din tur, când campioana Kazahstanului, Astana, s-a impus, pe teren propriu, cu 1-0.

Dan Petrescu a vorbit despre returul de miercuri cu Astana. “E cel mai greu meci de când sunt la CFR!”

Pentru mine personal e cel mai greu meci oficial de când sunt la CFR Cluj. Asta datorită faptului că e Champions League şi că este cel mai bun adversar pe care l-am întâlnit într-un meci oficial de când sunt eu antrenor la CFR. Cu tot respectul pentru Steaua, Dinamo, Viitorul, Craiova… nu se compară cu Astana în niciun caz. Deci, va fi cel mai greu meci de când sunt eu la CFR”, a spus Dan Petrescu.

Mai mult, tehnicianul crede că toate elementele acestei întâlniri o fac pe Astana favorită. “N-au nicio problemă de lot, n-au niciun accidentat, au jucat 20 de meciuri oficiale, noi am jucat doar două. Plus valoarea jucătorilor, individual. Sunt 16 jucători internaţionali şi cinci ani la rând în grupele Champions League şi Europa League, o echipă cu mare experienţă, o să-i vedeţi pe viu, pentru că la televizor nu cred că v-aţi dat seama toţi şi apoi o să-mi spuneţi dacă am avut dreptate. Într-adevăr, e cea mai bună echipă pe care eu am întâlnit-o de când eu sunt antrenor la CFR“, a adăugat Petrescu.

CFR Cluj trebuie să se autodepășească pentru a obține calificarea

Dan Petrescu e de părere că jucătorii CFR-ului trebuie să se autodepășească pentru a reuși să elimine campioana Kazahstanului, iar disponibilitatea fizică trebuie să fie dusă către limite, amintind de perioada Unirea Urziceni, când echipele totalizau peste 125 de km pe meci.

Moralul băieţilor este bun, toţi vor să joace şi să întoarcă rezultatul, dar toţi ştiu că trebuie să facă cel mai bun meci din acest sezon şi poate cel mai bun meci din cariera lor, părerea mea. Trebuie să se autodepăşească. La meciul tur am alergat 117 km, Astana a alergat 119. Le-am zis că trebuie să depăşim 120 km, cam cum alergau jucătorii mei la Unirea Urziceni, care alergau 125 km. Dacă vrem să avem şanse, dar dacă vrem să câştigăm, trebuie să alergăm cel puţin 120 km“, a mai spus Dan Petrescu.

CFR Cluj, care vine după un start modest în noul sezon, va întâlni miercuri, de la ora 21:00, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, Astana, în returul dublei contând pentru calificarea în turul secund preliminar al Ligii Campionilor. În meciul tur, campioana Kazahstanului s-a impus cu 1-0.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri