News

Dăncilă nu renunță la Carmen Dan și Teodor Meleșcanu! Ce i-a transmis premierul lui Iohannis

30.05.2019 | 14:54
Dancila nu renunta la Carmen Dan si Teodor Melescanu Ce ia transmis premierul lui Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nici măcar nu se gândeşte să renunţe la Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, aşa cum i-a solicitat preşedintele Klaus Iohannis. Deși a discutat cu șeful statului, Dăncilă a precizat că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfăşurării votului defectuos în Diaspora şi în unele zone din ţară până când nu are realizată o analiză temeinică. Răspunsul a fost, de altfel, un refuz politicos la cerința lui Iohannis.

Dăncilă nu renunță la Carmen Dan și Teodor Meleșcanu!

“Nu vreau să iau decizii pripite. Poziţia de premier cere responsabilitate. Pe baza raportului voi lua măsuri, analizând cu atenţie ce s-a întâmplat, dacă au fost greşeli şi sigur au fost greşeli, cei responsabili trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancţiuni fără o analiză temeinică. Trebuie să vedem ce măsuri luăm pentru ca ceea ce nu a fost bine să nu se mai repete la următoarele scrutine.

„Astăzi am avut o discuţie la Cotroceni cu domnul preşedinte legat de nominalizarea miniştrilor şi de punerea în aplicare a rezultatelor referendumului. Am discutat fiecare propunere în parte, iar în scurt timp sperăm să avem răspuns de la dl preşedinte Iohannis. De asemenea, în următoarea perioadă, vom avea o discuţie în forurile statutare ale PSD, vom avea o discuţie cu partenerii noştri de la ALDE, în urma căreia vom lua o decizie care să reflecte voinţa cetăţenilor exprimată la referendum. După părerea mea, soluţia o reprezintă o modificare legislativă dezbătută şi adoptată în Parlamentul României”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă nu renunță la Carmen Dan și Teodor Meleșcanu! Dăncilă și Dan
Viorica Dăncilă o susține în continuare pe Carmen Dan. Sursă foto – facebook

Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu nu îşi prezintă demisia

Klaus Iohannis a fost cel care a solicitat demiterea de urgenţă a miniştrilor de Externe -Teodor Meleşcanu şi de Interne- Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în ţară şi străinătate. Carmen Dan a fost prima care i-a răspuns premierului. Șefa de la Interne i-a transmis lui Dăncilă că îi va prezenta imediat o analiză, dar a mai spus că este nevoită să îl dezamăgească pe Klaus Iohannis şi nu îşi va da demisia din funcţia de ministru „nici imediat, nici imediat”.

Carmen Dan a subliniat faptul că nu este intimidată de cererea preşedintelui. Şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a spus că ”pur şi simplu vinovat de votul în străinătate este practic preşedintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secţiile de votare în străinătate.