Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 20 noiembrie. Daniil Medvedev s-a calificat în finala Turneului Campionilor

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 20 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
Stirile zilei din sport sambata 20 noiembrie Daniil Medvedev sa calificat in finala Turneului Campionilor
Știrile zilei din sport, sâmbătă, 20 noiembrie. Daniil Medvedev s-a calificat în finala Turneului Campionilor. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
20-11-2021
17:36

Immobile în lacrimi la startul meciului cu Juventus

Ciro Immobile, atacantul lui Lazio și al naționale Italiei, a izbucnit în lacrimi înaintea startului meciului cu Juventus, din runda a 13-a din Serie A. Ciro a primit drept cadou un tablou cu un tricou în culorile lui Lazio și inscripția ”The King 160”.

Acesta i-a fost oferit de către președintel Claudio Lotito pentru a celebra faptul că a devenit cel mai bun marcator al tuturor timpurilor pentru Lazio. Immobile a înscris 160 de goluri, cu unul mai mult decât reușise precedentul deținător al performanței, Silvio Piola.

Ceea ce l-a impresionat însă mai mult a fost coregrafia fanilor. Care a fost centrată în jurul unui banner pe care scria: ”Bine ai venit în istorie”.

20-11-2021
16:15

Daniil Medvedev are ocazia să își apere trofeul câștigat la Turneul Campionilor

Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev, locul 2 ATP, s-a calificat în finala Turneului Campionilor de la Torino. Acesta l-a învins în penultim act cu cu scorul de 6-4, 6-2, pe norvegianul Casper Rudd, locul 8 ATP, după un meci care a durat o oră şi 20 de minute.

Medvedev va lupta pentru trofeul după ce a obținut a noua victorie la rând obţinută la finalul acestui sezon competițional și a patra la actuala ediţie de ATP Finals.

Daniil Medvedev va juca în finală cu învingătorul meciului dintre Novak Djokovici, locul 1 ATP, şi germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP.

20-11-2021
15:48

Un nou eșec pentru Malatyaspor. Echipa lui Șumudică e la retorgradare

Echipa lui Marius Șumudică, Yeni Malatyaspor, a pierdut pe terenul lui Giresunspor, scor 0-1, în etapa a 13-a din campionatul Turciei

Singurul gol al meciului a fost marcat de Diabate, în minutul 70, din penalty. Marius Șumudică a avut și ghinion. Malatyaspor a avut un gol anulat cu VAR, în minutul 79.

Pentru echipa antrenorului român a fost al treilea eșec consecutiv, care este pe locul 17, cu 12 puncte, prima poziție retrogradabilă. În urma acestui rezultat, Giresunspor a urcat pe locul 16, ultimul care asigură prezenţa în prima ligă şi în sezonul viitor, cu 13 puncte.

 

20-11-2021
15:33

Lewis Hamilton, pole-position în Qatar

Lewis Hamilton va pleca din pole-positon în Marele Premiu al Qatarului de pe Circuitul Internațional Losail. Întrecerea contează drept runda cu numărul 20 a ediției 2021 a Campionatului Mondial de Formula 1. 

Hamilton, care a stabilit timpul de referință, 1:20.827, va împărți prima linie a grilei de start cu liderul clasamentului general, Max Verstappen. Olandezul de la Red Bull a avut un timp cu 0,455 mai slab. De pe poziția a treia va pleca Valtteri Bottas, coechipierul lui Hamilton.

Marele Premiu al Qatarului, antepenultima etapă a sezonului, se va desfășura duminică, de la ora 16 a României. Cursa de la Losail urma să intre din 2023 în calendarul Formulei 1, dar a făcut pasul din acest an, după anularea Marelui Premiu al Australiei. 

În clasamentul general, înaintea acestei runde, Max Verstappen este lider cu un total de 332,5 puncte. Lewis Hamilton este pe locul secund, cu 318,5 puncte, în timp ce Valtteri Bottas, situat pe locul 3, are doar 203 puncte. 

20-11-2021
14:36

Chindia – Sepsi deschid sferturile Cupei, CS Filiași – U Craiova, ultimul joc

Reprezentanții Federației Române de Fotbal au definitivat programul meciurilor din sferturile de finală a Cupei României. Astfel, Chindia Târgoviște și Sepsi Sfântu Gheorghe deschid seria jocurilor, marți, 30 noiembrie, de la ora 20:30.

Ultimul duel pentru un loc în semifinale se va disputa pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, între ACS Filiași și Universitatea din localitate.

Programul complet:

  • Chindia Târgoviște – Sepsi Sfântu Gheorghe, marți, 30 noiembrie, ora 20:30
  • FC Buzău – FC Voluntari, miercuri, 1 decembrie, ora 15:30
  • Politehnica Timișoara – FC Argeș, miercuri, 1 decembrie, ora 18:30
  • ACS Filiași – Universitatea Craiova, joi, 2 decembrie, ora 20:30.
20-11-2021
13:57

Irina Bara și Ekaterine Gorgodze luptă pentru trofeu în proba de dublu de la Montevideo

Irina Bara și Ekaterine Gorgodze (România/Georgia) s-au calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 125 de la Montevideo (Uruguay), dotat cu premii în valoare de 115.000 de dolari, după o victorie în minimum de seturi, 6-2, 7-5, în fața perechii formate din Carle Maria Lourdes și Laura Pigossi (Argentina/Brazilia).

Pentru marele trofeu, românca și partenera sa – care și-au asigurat deja câte un premiu de 1.250 de dolari și 95 de puncte WTA – vor da piept cu Carolina Alves și Marina Bassols Ribera (Brazilia/Spania). Meciul este programat duminică, 21 noiembrie, la 2:00, ora României.

20-11-2021
13:25

Kim Rasmussen a fost demis de Gloria Bistrița după 9 etape

Adus cu surle și trâmbițe în vară, Kim Rasmussen nu a rezistat nici măcar o jumătate de an în funcția de antrenor principal al Gloriei Bistrița. Oficialii clubului au anunțat sâmbătă, despărțirea, pe cale amiabilă, de antrenorul danez, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare.

După nouă etape, bistrițencele au patru victorii, un egal, respectiv patru înfrângeri și ocupă poziția a noua în Liga Națională, la 11 puncte în spatele liderului Rapid București. „Mulţumim, Kim Rasmussen! Locul pe care echipa îl ocupă în acest moment în Liga Florilor MOL nemulţumeşte conducerea CS Gloria 2018 Bistriţa–Năsăud, drept urmare, împreună cu antrenorul Kim Rasmussen s-a decis încheierea unui acord de încetare a colaborării.

Îi mulţumim tehnicianului danez pentru implicarea în proiectul nostru, colaborarea de până acum şi experienţa împărtăşită! Kim, îţi dorim mult succes în carieră!”, se arată în comunicatul emis prin intermediul rețelelor de socializare.

Potrivit bistrițeanul.ro, în pole position pentru înlocuirea lui Rasmussen se află Horațiu Pașca, nimeni altul decât tehnicianul care a reușit, în urmă cu doi ani, cea mai importantă performanță din istoria echipei: calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, după o victorie dramatică în dubla cu unguroaicele de la Erd.

20-11-2021
08:32

Horia Tecău ajută România în barajul cu Peru din Cupa Davis

Horia Tecău și-a ajunțat la jumătatea acestei săptămâni retragerea din activitate însă, președintele interimar al Federației Române de Tenis, Georghe Cosac, spune că sportivul va renunța la carieră doar după barajul din Cupa Davis, dintre România și Peru.

”Horia va veni la Cluj şi va juca în meciul de Cupa Davis cu Peru. Nu se pune problema să nu joace, aşa ne-a promis. Iar participarea lui este un foarte mare câştig şi pentru ceilalţi jucători. Pentru că el este un mentor pentru tinerii noştri jucători.

Deocamdată nu ştim dacă Horia va juca şi în primăvară, la următorul meci de Cupa Davis. Eu nu am apucat încă să vorbesc cu el după anunţul făcut, dar cu siguranţă vom discuta la Cluj, săptămâna viitoare. Aşa că vom şti din timp dacă va mai juca şi în primăvară.

Probabil că dacă vom câştiga această întâlnire cu Peru şi vom merge la calificările pentru Grupa MOndială, atunci cu siguranţă va veni să ajute România într-un meci extrem de important”, a spus George Cosac.

Andrei Feldorean s-a calificat în premieră într-o etapă de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile

Sportivul Andrei Feldorean a obținut o performanță extraordinară în calificările pentru prima etapă din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile sezonul 2021/2022, de la Nizhny Tagil (Rusia).

Românul a să reușit o săritură de 103,5 metri și a încheiat calificările pe locul 49, cu 72,1 puncte, obținând astfel, accederea pe tabloul principal al prime etape din noul sezon de sărituri cu schiurile.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului competiției, pe lista de start a primei etape au fost incluși primii 50 de săritori din calificări. Polonezul Kamil Stoch a încheiat pe prima poziție calificările cu o performanță de 135 de metri și 128,5 puncte.