Fotbal intern

Dănuţ Lupu: “Îl felicit pe Niculescu pentru că a rămas acolo. Într-o zi va ajunge la Dinamo”

Fostul internaţional al echipei Dinamo Bucureşti, Dănuţ Lupu, îl felicită pe Claudiu Niculescu că nu a venit acum, dar îl aşteaptă data viitoare...
22.11.2017 | 22:20
Danut Lupu Il felicit pe Niculescu pentru ca a ramas acolo Intro zi va ajunge la Dinamo
ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al lui Dinamo, Dănuţ Lupu, are, ca de obicei, o opinie care iese din tipare, felicitându-l pe Claudiu Niculescu pentru faptul că nu a venit acum în “Ştefan cel Mare”. “Ţin să-l felicit pe Claudiu pentru că a rămas acolo. E o părere personală, nu una oficială. Sunt conştient că el va fi într-o zi antrenorul lui Dinamo. Dacă aş fi fost în locul lui, nici eu nu aş fi venit la Dinamo”, a spus Lupu.

Actualul “scouter” crede că jucătorii sunt cei care trebuie să redreseze corabia. “Contează mai puţin dacă a rămas Vasile sau dacă venea Niculescu. Jucătorii trebuie să schimbe ceva. Sper că au atâta minte încât să gândească că sunt singurii care pot câştiga sau pot pierde ceva din toată această situaţie. Dacă nu câştigăm sâmbătă cu Iaşi, jucătorii ar trebui să-şi caute altă meserie. Nimeni, nici Contra, nici Miriuţă, nici Piţurcă, nici Niculescu, n-are ce să le mai facă jucătorilor în trei zile. Atunci se va vedea caracterul lor. La echipele mari nu trebuie să fie un foarte bun antrenor. Dacă eşti pedagog bun, ai doar de câştigat. Când căruţa nu merge, nici boii nu trag. Ce să facă Miriuţă? Să-l înveţe pe Katsikas cum să dea cu capul?”, a mai declarat Lupu.

ADVERTISEMENT

Dănuţ Lupu aşteaptă ca jucătorii să redreseze “corabia”

Acesta i-a atacat încă o dată pe foştii oficiali ai echipei, Cosmin Contra şi Adrian Mutu. “Nu Miriuţă a făcut lotul ăsta. Ştia la ce se înhamă, dar eu cred că a venit mai mult cu inima decât cu mintea. Contra trebuia să rămână să-l facă pe Bokila să joace. Nu ei doi (n.r. Contra şi Mutu) l-au dorit? Nu ei doi le-au dat drumul la ceilalţi jucători care au plecat? Avem un lot de 14-16 jucători, nu-ţi permiţi să dai doi-trei jucători afară. Poate că am gestionat greşit această situţie, s-a făcut prea mult tam-tam. După acea seară de la Piatra Neamţ, dacă am fi câştigat cu Viitorul etapa viitoare, nu se mai ajungea la situaţia la care s-a ajuns”, afirmă fostul internaţional.

Dănuţ Lupu a vorbit şi despre posibila plecare a lui Adam Nemec la FCSB, fiind de părere că nu e nicio problemă dacă există “mutări” de trupe între marile rivale. “Jucătorii vor să plece? Una e să pleci de la o echipă din play-out, alta e să pleci de la o echipă din play-off. Nemec e plecat de vreo două etape. El e în ultimele şase luni de contract. Dacă nu-l lăsăm să plece acum, pleacă la vară gratis. Nu poţi să mai decizi în ziua de azi că un jucător e dinamovist, stelist sau rapidist. E în ultimele şase luni, pleacă unde vrea el. Declaraţia conform căreia nu mai vindem jucători la rivală cred că a fost dată la nervi. Ia să-i dea Steaua vreo 200.000 de euro lui Alex Ioniţă II, să vedem, se duce?”, a încheiat Dănuţ Lupu.

ADVERTISEMENT