Fotbal intern

Lupu îl atacă pe Prunea: “Îl interesează doar osul de la putere”

Dănuţ Lupu, fostul mare internaţional, a mărturisit că Florin Prunea nu invită la întâlnirile dintre foştii mari internaţionali oameni precum Gică Popescu, Ioan Andone sau Dan Petrescu, deoarece pe aceştia nu îi poate manipula.
29.01.2018 | 13:03
Lupu il ataca pe Prunea Il intereseaza doar osul de la putere
ADVERTISEMENT

Dănuţ Lupu a mărturisit că este mare păcat că Florin Prunea îl atrage în lupta împotriva lui Răzvan Burleanu pe Ionuţ Lupescu, dar este sigur că fără sprijinul acestuia din urmă niciodată fostul portar al echipei naţionale nu poate să îl înlăture pe actualul şef de la FRF de la conducerea fotbalului românesc. “Am tot respectul pentru Ionuţ Lupescu, dar eu rămân la părerea că totuşi el nu va candida la preşedenţia FRF. Ionuţ Lupescu şi-a făcut un nume la UEFA şi e bine să rămână acolo pentru că o să ajungă sus de tot. Nu înţeleg de ce Prunea tot trage de Ionuţ să intre în lupta împotriva lui Burleanu? Dacă este bazat pe el, atunci să intre Prunea singur în luptă. Lupescu nu trebuie să intre în mocirla asta din fotbalul românesc. Ionuţ nu trebuie să intre în bălăcăreala asta de la noi. Ionuţ este un om foare important la UEFA, iar noi trebuie să ne mândrim pentru acest lucru”, a spus Lupu.

Dănuţ Lupu a mărturisit că nu a fost niciodată invitat la întâlnirile organizate de Prunea, dar că nici nu are de gând să participe. ” Nu mai pot de râs când văd pe cine cheamă Prunea pe la întâlniri. Pe Ioan Andone l-aţi văzut vreodată chemat? Pe Dan Petrescu l-aţi văzut vreodată pe acolo? Dan Petrescu le-a dat mereu cu flit. Pe mine m-aţi văzut vreodată cu ei? Am văzut acum că nici pe Gică Popescu nu îl mai cheamă. Şi ştiţi de ce? Pentru că Prunea îi cheamă acolo doar pe cei pe care el îi poate manipula. Nu am participat nicodată la aceste întâlniri şi nici nu am de gând să mă duc. Dar ştiţi ceva? Poate ar fi meritat să mă duc acolo ca să văd  şi eu doar ce debitează Prunea pe gură. Voi credeţi că Prunea se are pe bune cu mulţi dintre băieţii din Generaţia 94? Vă spun eu că nu. Mulţi dintr ei se salută cu el doar aşa din complezenţă aşa cum o fac şi eu cînd ne întâlnim”, a spus Lupu.

ADVERTISEMENT

“Generaţia din 90 a fost mai tare ca cea din 94”

Dănuţ Lupu a vorbit şi despre generaţiile din 1990 şi 1994 ale naţionalei de fotbal a României. “Florin Prunea tot o dă cu Generaţia de Aur din 94, nu? Dar ce a câştigat oameni buni această echipă? A luat vreo medalie pe undeva? Nu! Păi generaţia din 90, care a participat la CM din Italia era de 100 de ori mai bună, dar noi am greşit atunci că am fost intersaţi doar să prindem un transfer în străinătate. Veneam toţi după perioada lui Ceauşescu şi eram interesaţi să prindem şi noi un contract la o altă echipă de afară. Eram disperaţi. Aici am greşit! Nu ne-am mai gândit să formăm o echipă şi o familie. Am puterea să recunosc că cei din 94 au fost o adevarată familie pe teren şi nu doar pe teren.

Prunea vine acum cu aceeaşi strategie de prin 2005. Îl atacă doar pe Burleanu aşa cum făcea şi cu Mircea Sandu, dar cînd Mircea Sandu i-a dat un os la putere a uitat imediat de Gică Popescu şi s-a dus la FRF. Pe Prunea îl intersează doar osul de la putere în loc să îl intereseze de un program bine structurat. El dă cu barda în stânga şi în dreapta şi este sigur convins că dacă îl tot atacă pe Burleanu frontal o să şi câştige”, a spus Lupu.

ADVERTISEMENT