Fotbal international

Dario Bonetti, alături de Diego Maradona! Imaginea virală postată pe internet de fostul antrenor dinamovist! Foto

03.10.2018 | 18:45
Dario Bonetti, alături de Diego Maradona

Dario Bonetti şi-a adus aminte de perioada în care juca în Serie A şi a postat o imagine cu Diego Maradona. Cei doi fotbalişti au fost rivali în prima ligă din Italia în perioada 1984-1991, când argentinianul a evoluat pentru Napoli.

Fostul antrenor al lui Dinamo Bucureşti a postat pe contul personal de Facebook o fotografie în care apare alături de Diego Maradona. Dario Bonetti a pus şi un mesaj scurt alături de imagine, prin care o şi datează. “1986-87”, a scris Dario Bonetti, care în acel sezon juca la AC Milan şi se duela cu Diego Maradona în meciurile contra celor de la Napoli. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Dario Bonetti, alături de Diego Maradona, şapte ani de dueluri în Serie A

Dario Bonetti s-a duelat direct cu Diego Maradona în meciurile din Serie A, din moment ce fostul antrenor al lui Dinamo Bucureşti a jucat pe postul de fundaş central. Tehnicianul de 57 de ani a jucat de-a lungul timpului pentru Brescia, AS Roma, Sampdoria, AC Milan, Hellas Verona, Juventus şi SPAL. În plus, Dario Bonetti a bifat două selecţii la echipa naţională a Italiei în 1986. Ca antrenor, italianul a pregătit-o ultima oară, în 2016, pe ASA Târgu Mureş şi a stat pe banca lui Dinamo Bucureşti în două rânduri, în 2009 şi 2012.

Diego Maradona a jucat pentru Napoli în perioada 1984-1991, timp în care a câştigat două titluri în Serie A, o Cupă şi o Supercupă a Italiei şi Cupa UEFA (sezonul 1988-89). Pentru fanii napoletani, argentinianul este considerat un adevărat erou, iar performanţele reuşite alături de echipa de pe “Stadio San Paolo” l-au făcut să intre în istoria clubului. În 1984, atunci când a fost transferat de la FC Barcelona, unul dintre ziarele din Napoli a titrat pe prima pagină: “Poate nu avem şcoli, spitale, bani, dar de azi înainte îl avem pe Diego Maradona”. În ziua în care a fost prezentat la Napoli, 75.000 de fani au umplut stadionul “San Paolo” ca să asiste la evenimentul momentului din Italia.

Dario Bonetti, alături de Diego Maradona
Dario Bonetti, alături de Diego Maradona