Darius Vâlcov a scăpat de sub controlul judiciar. Un protestatar a aruncat cu o bancnotă de 1 leu în el

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
21/06/2019, 17:03
Darius Vâlcov a scăpat de sub controlul judiciar. Un protestatar a aruncat cu o bancnotă de 1 leu în el GALERIE FOTO
Darius Vâlcov a ieșit de sub control judiciar *foto: facebook

Darius Vâlcov a scăpat de sub controlul judiciar. Așa a decis vineri dimineață Curtea de Apel București, la primul termen al contestației care i-a fost impusă de procurorii DIICOT.  Vâlcov a fost consilier pe probleme economice al lui Viorica Dăncilă, din momentul în care aceasta a devenit premier până la condamnarea lui Liviu Dragnea. Considerat un apropiat al fostului lider PSD, Vâlcov este cunoscut drept cel care a stat în spatele programului de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare în 2016.

Darius Vâlcov a scăpat de sub controlul judiciar

Fostul consilier se afla sub controlul judiciar de către DIICOT într-un dosar pe care l-a primit după ce a publicat pe facebook în luna august a anului trecut un protocol secret între SRI și Parchetul General. Conform surselor, Vâlcov nu avea voie să își părăsească orașlul de domiciliu, Slatina și trebuia să meargă regulat la poliție.

Avocatul lui Vâlcov a declarat că acesta ar fi vrut să plece din ţară marţi, în Elveţia, să îşi ducă copilul într o tabără, înainte să se ia măsura controlului judiciar care nu i-a permis să își părăsească orașul de domiciliu. În cazul în care va fi găsit vinovat în acest dosar, Darius Vâlcov a riscat o pedeapsa cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Darius Vâlcov a ieșit de sub control judiciar *foto: facebook
Darius Vâlcov a ieșit de sub control judiciar *foto: facebook

Darius Vâlcov va da în judecată un protestatar

După ce a plecat de la secția 14 de poliție, Darius Vâlcov a fost întâmpinat cu proteste. Unul dintre cei mai cunoscuți dintre manifestanți, protestatarul Marian Moroșanu „Ceaușescu”, a aruncat cu o bancnotă de 1 leu în fostul consilier al premierului:

„O să fii coleg de celulă cu Dragnea! De ce ai furat? De ce îți bați joc de o țară? Tot la pușcărie ajungi, tot lângă Dragnea. Faceți bugetul din camera de pușcărie. (…) Ia bani”, i-a spus protestatarul lui Vâlcov. Acesta s-a arătat scandalizat de acest gest și a amenințat că îl va da în judecată pe protestatar, anunță Digi 24.

Închide ×