Fotbal international

David Beckham la 42 de ani. Povestea unui star pe gazon şi în afara lui

30.04.2018 | 21:54
Aşa arată la 42 de ani David Beckham.

David Beckham împlineşte 42 de ani. David Beckham este unul dintre cei mai charismatici fotbalişti din istoria sportului rege, pentru că a fost permanent un personaj atât pe gazon, cât şi în afara lui. Asta fără a se fi scris vreodată despre el că a dansat pe mese în cluburi sau a urinat în halbele de bere cum a făcut un coleg de generaţie, John Terry.

Poate că în mare măsură charisma lui David Beckham a fost în strânsă legătură şi cu partenera sa de viaţă, la fel de celebra Victoria Adams, componenta trupei Spice Girls. Cert este că şi acum, când a ieşit din lumina reflectoarelor ca jucător şi nu a ales drumul spre banca tehnică, David Beckham rămâne un personaj deosebit de viu pentru mass-media şi pentru milioanele de persoane care îl urmăresc pe reţelele de socializare.

David Beckham a purtat numărul 7 la Manchester United şi naţionala Angliei

David Beckham a fost căpitanul naţionalei Angliei de multe ori. Amintirea cea mai rea e de la Mondialul din 1998 de la meciul cu Argentina
David Beckham a fost căpitanul naţionalei Angliei de multe ori

David Beckham a devenit celebru îmbrăcând tricoul cu numărul 7 la Manchester United. A fost numărul pe care a căutat să şi-l păstreze şi după ce a părăsit Old Trafford şi la naţionala Angliei. Însă acest lucru nu a fost posibil nici la Real Madrid, nici la AC Milan. La Real a purtat 23, deoarece celebrul Raul avea 7. La Milan a ales 32, atât 7 cât şi 23 fiind ocupate. Beckham a mai evoluat în carieră la PSG şi a încheiat în SUA, la Los Angeles Galaxy. În prezent lucrează de zor la proiectul înfiinţării unui club în Miami, care să intre în funcţiune peste maxim trei ani.

Relaţia sa cu Sir Alex Ferguson a fost una cu multe sinusoidale, el fiind unul dintre componenţii acelei celebre generaţii denumită Ferguson kidds, alături de Scholes, Giggs sau fraţii Neville. Dar tot Beckham este jucătorul după care, scos din minţi la pauza unui meci, Alex Ferguson a aruncat cu gheata şi puţin a lipsit să nu îi spargă capul.

David Beckham are 4 copii

David şi Victoria au împreună patru copii, trei băieţi şi o fată: Brooklyn Joseph, Romeo James şi Cruz David, respectiv Harper Seven. Fostului internaţional englez îi place enorm să îşi petreacă timpul alături de familie şi în special alături de copii, de multe ori intrând în jocurile lor cu toată seriozitatea. David şi-a dorit cât mai mulţi copii, susţinând că numai în acest fel va cunoaşte cele mai mari împliniri în plan uman.

Pentru David Beckham cei patru copii însă marea comoară. Plăcerea lui e să fie cât mai mult timp împreună
Pentru David Beckham cei patru copii însă marea comoară

Brooklyn încearcă să calce pe urmele tatălui, dar va fi foarte greu, purtând povara numelui de Beckham, să îşi croiască drum spre glorie, asemenea tatălui său,

David Beckham şi Victoria Beckham, căsnicia starurilor

Cei doi sunt împreună din 1999 în mod oficial, atunci când şi-au oficiat căsătoria. Victoria este un personaj cu adevărat facinant, pentru că îmbină foarte multe calităţi: a fost componenta trupei pop Spice Girls, ea fiind poreclită Posh Spice, este creatorare de modă, dar şi scriitoare, o adevărată femeie de succes.

Cu toate acestea cuplul Beckham a cunoscut şi perioade mai puţin faste, de criză, mai ales la Madrid, când presa ibierică, urmată de cea britanică a scris despre o legătură pe care David ar fi avut-o cu o altă femeie. David nu a negat niciodată că fiind bărbat şi fiind mult plecat cu echipele la care a mai jucat, a mai scăpat câteodată hăţurile, dar niciodată nu a intenţionat să se separe de Victoria. Victoria se amuză şi acum când este întrebată de modul în care şi-a cunoscut soţul, la un meci de caritate, ea neavând până atunci nici un interes pentru fotbal

David Beckham are o relaţie frumoasă cu soţia sa Victoria, alături de care are patru copii
David Beckham are o relaţie frumoasă cu soţia sa Victoria

David Beckham, campion şi la tatuaje

David Beckham este celebru pentru cariera lui de fotbalist, dar şi pentru cele 40 de tatuaje pe care şi le-a făcut în aproape 20 de ani.Prin desene, el le-a adus un omagiu celor patru copii ai săi, dar şi Victoriei. Pe pielea lui Beckham mai vedem şi motive religioase, citate care l-au inspirat de-a lungul timpului, dar şi numarul 7, numărul tricoului pe care l-a purtat la Manchester United. Pielea lui David Beckham e asemuită deseori cu o operă de artă, pe suprafața căreia se regăsesc mai bine de 20 de tatuaje dedicate familiei, credinței și carierei.

O PARTE din tatuajele lui Beckham:
O versiune a unui tablou din renaştere cu Cupidon, care o duce pe soţia Psyche in Rai.

“Fiul meu, nu uita învăţăturile mele şi ţine-mi poruncile la tine în inimă” in ebraică.

Un inel de trandafiri pe bicepsul stâng pentru fiecare din cei 11 ani de căsătorie cu Victoria.

Un tatuaj cu Iisus Hristos în memoria bunicului său Joe West.

Un înger pe spate în formă de cruce.

Numele celor trei fii ai săi, Brooklyn, Romeo şi Cruz.

Un înger păzitor pe braţul drept.

Corpul lui David Beckham este o hartă a tatuajelor. Nu mai puţin de 40 de tatuaje are fostul jucător
Corpul lui David Beckham este o hartă a tatuajelor

“Moartea si viaţa şi-au dat întâlnire. Bogăţia şi onoarea depind de Rai”, în chineză.

“Întotdeauna lângă tine”, pe antebraţul stâng.

Un tatuaj de 10 cm cu Victoria iîn formă de înger gol, înconjurat de stele.

Numele Victoriei scris în hindi.

Data căsătoriei cu Victoria, în cifre romane: VIII.V.MMV.

Zicala latină “De Integro”, ce înseamnă “Din nou, de la început!”

“Roagă-te pentru mine” pe încheietura mâinii drepte.

Un citat din Împăratul Roman Tiberius, poreclit Caligura, care spune: “Lasă-i să urască, atât timp cât se tem”.

“Perfectio In Spiritu”, ce înseamnă: “perfecţiune spirituală”.

Cifra romana VII, numărul purtat de Beckham la naţionala Angliei şi la Manchester United

Zicala “Amem et Foveam” – “Preţuiesc ceea ce iubesc”.

David Beckham a suferit şi de o tulburare obsesiv-compulsivă

David Beckham a mărturisit că  suferă de tulburare obsesiv compulsivă – adică nu se poate relaxa până nu face un mic “ritual” personal, iar acest lucru îl oboseşte foarte tare. Beckham a povestit că, de exemplu, atunci când intră într-o cameră de hotel, nu poate începe să-şi desfacă bagajele până nu aranjează camera într-un anume fel. Cu toate acestea, fotbalistul a afirmat că s-a obişnuit cu starea lui.

David Beckham se mândreşte cu colecţia sa de tatuaje. Mare parte este dedicată familiei
David Beckham se mândreşte cu colecţia sa de tatuaje