Sporturi

De ce a câştigat Simona Halep premiul pentru cea mai bună jucătoare în 2018

20.10.2018 | 21:55
De ce a castigat Simona Halep premiul pentru cea mai buna jucatoare in 2018
ADVERTISEMENT

De ce a câştigat Simona Halep premiul pentru cea mai bună jucătoare în 2018. Simona Halep a primit la Singapore pentru prima dată în carieră titlul acordat celei mai bune jucătoare a anului. Chiar dacă finalul de an este unul complet ratat din cauza problemelor apărute la spate (retragere la New Haven, eliminare în primul tur la US Open, eliminare în turul secund la Wuhan, retragere la Beijing, retrageri la Moscova şi Singapore), Simona se poate lăuda cu un parcurs excepţional în acest sezon competiţional.

Constănţeanca în vârstă de 27 de ani a început anul 2018 în forţă, cu titlu la Shenzhen (simplu şi dublu – alături de Irina Begu) şi finală la Australian Open, arătând un tenis parcă desprins din altă lume. Totuşi, în ultimul act disputat la Melbourne cu daneza Caroline Wozniacki, oboseala a ajuns-o pe reprezentanta noastră şi a fost nevoită din nou să dea un imbold visului ei, acela de a cuceri un titlu de Grand Slam. De pe patul de spital, Simona a dat dovadă de o determinare fantastică, iar după al şaptelea meci disputat la Paris, românca a cucerit, în sfârşit, primul său titlu de Grand Slam din carieră.

ADVERTISEMENT
Simona Halep, de pe patul de spital, pe arena Philippe Chatrier cu trofeul campioanei

De ce e 2018 cel mai bun sezon din cariera Simonei Halep

În 2017, Simona a fost aproape mereu, şi de locul de lider mondial, dar şi de acel titlu major care lipsea din palmares. În finala de la Paris din 2017, Jelena Ostapenko avea alte planuri pentru partida care anunţa fiesta în Letonia şi regretul profund în România, moment pe care ni l-am fi imaginat diferit. Prin comparaţie, totuşi, Simona a înregistrat în 2017 47 de victorii şi 18 înfrângeri la 18 turnee, iar în 2018 47 de victorii şi 12 înfrângeri în 15 turnee, fără să luăm în calcul întâlnirile din cadrul Cupei Federaţiei.

De asemenea, Simona a dat dovadă anul acesta de o constanţă foarte rar întâlnită la jucătoarele de top, care se mulţumesc adesea să dea “un tun” în circuit şi apoi să se lase pe tânjeală, însă Simona ştie că drumul spre succes nu este reprezentat de scurtături, ea ştie poate cel mai bine ce înseamnă însemnătatea proverbului chinezesc “Cazi de 7 ori şi te ridici de 8”. Simona nu a participat la foarte multe competiţii în 2018, însă a dat tot ce a avut mai bun acolo unde şi-a anunţat prezenţa. Anul acesta, Simona Halep a cucerit trei trofee: Shenzhen, ROLAND GARROS şi Montreal. De asemenea, ea a mai disputat finale la Melbourne (AUSTRALIAN OPEN), Roma şi Cincinnati.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

Simona Halep va pătrunde foarte curând într-un grup select

Simona Halep este sigură că nu mai poate pierde anul acesta poziţia de lider mondial, însă sportiva noastră va doborî un record important şi va intra într-un grup select, alături de Steffi Graf, Martina Navratilova sau Serena Williams. Sportiva noastră va intra în Top 10 al clasamentului jucătoarelor cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea ierarhiei WTA. Prin urmare, S1mona (50 de săptămâni) o va depăşi în curând pe Victoria Azarenka, cea care a fost cea mai bună jucătoare de tenis timp de 51 de săptămâni.

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA