News

De ce a plecat Elena Udrea din Costa Rica. Un apropiat a făcut dezvăluirea: „Decizia CCR i-a dat speranțe”

08.07.2019 | 13:07
De ce a plecat Elena Udrea din Costa Rica Un apropiat a facut dezvaluirea Decizia CCR ia dat sperante
Elena Udrea a venit în țară cu speranțe după decizia dată de CCR. Sursa foto: libertatea.ro

Elena Udrea a plecat din Costa Rica după o decizie dată de Curtea Constituțională prin care s-a decis rejudecarea dosarului ei și a multor altor persoane acuzate de diferite infracțiuni. Un apropiat a povestit ce speranțe are fostul ministru al Turismului și Dezvoltarea Regionale din România, odată cu întoarcerea în țara mamă.

Elena Udrea a venit în România după decizia favorabilă dată de CCR

Elena Udrea a decis să se întoarcă acasă cu fetița ei, Eva Maria, însoțită și de mama acesteia. Fosta consilieră a președintelui Traian Băsescu a beneficiat de sentința dată de judecătorii CCR privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație. Acestea au fost declarate nelegale, la fel și completurile de 3 judecători, într-o decizie mai recentă.

Astfel că, în urma acestei hotărâri, Udrea, deși condamnată în dosarul Gala Bute, scapă de închisoare pentru că dosarul ei se va rejudeca de către magistrați specializați pe infracțiunile care îi sunt imputate de procurorii DNA. Udrea urmează să facă botezul micuței Eva Maria în România.

Udrea are o fetiță, Eva Maria, împreună cu afaceristul Adrian Alexandrov. Sursa foto: a1.ro

Radu Cristescu: „Decizia CCR nu o ajută pentru că are procesul suspendat”

Fostul ministru din guvernul Boc și-a mai asumat un lucru odată ce a părăsit statul latinoamerican. Aceasta a pierdut automat statutul de refugiat din momentul în care a plecat de acolo, potrivit legii din Costa Rica, adoptată prin respectarea normelor internaționale în drept. Radu Cristescu, unul dintre oamenii apropiați de Udrea, a vorbit despre situația acesteia.

„Și-a evaluat probabil riscurile pe care le implică probabil această venire în țară. Un botez în România e un botez în România, în Costa Rica nu putea să facă un botez. Am vorbit cu ea acum câteva zile, era fericită de decizie chiar dacă pe ea nu o ajută pentru că ea are procesul suspendat. Dar probabil că acea decizie a CCR i-a dat speranța că lucrurile intră pe un făgaș normal și că justiția a scăpat de presiunile unui grup de interese”, a declarat Cristescu pentru România TV.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS