Sporturi

De ce nu a mers colaborarea dintre Simona Halep și Van Cleemput. Antrenorul Serenei Williams știe motivul

26.02.2019 | 19:07
De ce nu a mers colaborarea dintre Simona Halep si Van Cleemput Antrenorul Serenei Williams stie motivul

Simona Halep a anunțat după finala pierdută la Doha despărțirea de antrenorul Thierry Van Cleemput, deși colaborarea dintre cei doi luase startul cu numai două săptămâni înainte. 

Halep a dezvăluit că între ei nu exista o chimie, dar și că preferă să continue singură în ultima perioadă. În același timp, Van Cleemput a declarat pentru presa din Belgia că nu era capabil să o ajute pe Simona, mai ales la nivel mental.

De ce nu a mers colaborarea dintre Simona Halep și Van Cleemput

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, crede că acesta a fost și motivul principal pentru care colaborarea dintre cei doi nu a funcționat. Mouratoglou crede că fiecare antrenor trebuie să lucreze cu un jucător exact așa cum este el și să nu aplice metode care au funcționat cu jucătorii pe care i-a pregătit anterior.

„Este greu să fii un antrenor bun. Ai nevoie de multe calități. Dar ele se pot dezvolta în timp. Trebuie să fii pregătit de la început. Trebuie să te gândești că nu știi totul. Dacă faci asta, s-a terminat. Dacă încerci să faci cu un jucător ce ai făcut cu altul, nu va funcționa. Trebuie să fii deschis și să asculți ca să înțelegi jucătorul.

Trebuie să ceri foarte mult de la tine. E nevoie să ai o relație bună cu jucătorul, să aveți încredere unul în celălalt. E un job tactic, tehnic, dar trebuie și multă pregătire psihologică. E multă muncă și e nevoie de multe calități. De fiecare dată când începi să antrenezi un nou jucător e ca și cum ai fi polițist. Trebuie să găsești indicii, care la fiecare jucător sunt diferite. E ca o aventură, a declarat Patrick Mouratoglou pentru rtbf.be.

Halep a ieșit în sferturile de finală la Dubai, eliminată fiind de Julia Goerges. Sportiva noastră se pregătește acum de participarea la Indian Wells.